Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Ha Görögországba tervezünk nyaralást idén, fellélegezhetünk

Remek hírrel szolgált hétfőn a görög polgári repülési hatóság, ugyanis bejelentették, hogy az EU-s állampolgárok ezentúl mentesülnek a korábban kötelező jellegű karantén alól.

Fotó: Unsplash/Artiom Vallat
Külföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

A hatóság közleménye szerint az EU más tagállamaiból Görögországba érkező utasoknak ezentúl nem kell majd kötelező jelleggel karanténba vonulniuk, elegendő ha rendelkeznek egy negatív koronavírus-teszttel, vagy tudják igazolni, hogy megkapták a koronavírus elleni oltást.

A könnyítés azonban nem csupán az Európai Unió tagországaira érvényes, az Egyesült Államok, az Egyesült Királyság, Egyesült Arab Emírségek és Szerbia is felkerült a listára, így ezen országok lakói szabadon utazhatnak majd nyáron a görög üdülőkbe. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A tesztekre vonatkozóan természetesen lesznek megkötések, nevezetesen: a negatív koronavírus-teszt nem lehet régebbi három napnál, az oltások tekintetében pedig csak azok a személyek léphetnek majd be az országba, akik a második körös oltáson is túlestek, és azóta el is telt legalább két hét.

Az Európai Unió várhatóan júniusban fogja bevezetni a nemzetközi vakcinaútlevelet, ám addig is lehetőségünk van meglátogatni a görög tengerpartot, ha időnk és pénzünk engedi – írja az Infostart.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.