Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,83 Ft
Euró
397,38 Ft
Font
476,73 Ft
Bitcoin
61,173 $

Szlávik elmondta, mikor oltassuk be magunkat, ha elkaptuk a vírust

Dr. Szlávik János, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa kiért arra is, hogy mik oltassuk be magunkat, ha bizonyított módon elkaptuk a fertőzést.

...svg content...Fotó: Boros Delia Ramóna szakápoló beolt egy férfit az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina első adagjával Gyulán, a Pándy Kálmán kórház oltópontján 2021. április 18-án. 15027 MTI/Rosta Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Vannak, akik amiatt nem akarják felvenni az oltásukat, mert már igazolt módon átestek a fertőzésen. Ezeket az embereket is arra kérik, hogy regisztráljanak, kérjék az oltásukat, éljenek a lehetőséggel, mivel később így lehetnek a lehető legnagyobb biztonsgában.

Szlávik a Mokka vendégeként arról is beszélt, hogy a legújabb megfigyelés szerint az, aki átesett a betegségen, az 6-8 hónapig védett. „Ha valaki azért nem akarja beoltatni magát, mert úgy gondolja, hogy egy jó darabig védett, akkor az egy logikus érvelés.” Soron kívül Bejelentést tett Szijjártó Péter az Izraelt ért iráni rakétatámadást követően

„Mások viszont azért szeretnék magukat beoltani, mert tudják, hogy ha valaki átesett a betegségen, és kap egy oltást, akkor elképesztő magas védettséget tud szerezni. Mindamellett erre azért legalább három hónapot várjon.”

„Tehát, ha valaki meggyógyult, három hónapot várjon azzal az egy oltással, amit felvesz, mert azelőtt értelmetlen általában, illetve még az oltás miatt sokszor rosszabbul is érzik magukat.” – tette hozzá az elismert szakember.

Méltányos elbírálást kaphatnak a gyerekek a koronavírushelyzet miatt

A regisztráció továbbra is ingyenes és önkéntes, de bizonyított módon továbbra is a vakcina jelenti az egyetlen kiutat ebből a borzalmas időszakból. Magyarországon eddig több mint 4 millióan regisztráltak koronavírus elleni oltásra.

Súlyos figyelmeztetést kapott Irán az Egyesült Államoktól

Ha Irán közvetlen támadásokat fog indítani Izrael ellen, annak súlyos ára lehet, erre figyelmeztetett az USA védelmi minisztere.

Orbán Viktor rendkívüli nemzetbiztonsági ülést tartott Irán miatt

Orbán Viktor miniszterelnök is reagált a súlyos közel-keleti helyzetre, ami miatt rendkívüli nemzetbiztonsági ülést tartott, melyen többek között Rogán Antal és Szijjártó Péter is ott voltak.