Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

A TASZ szerint a szülők megtehetik, hogy nem küldik gyermekeiket iskolába

Az óvodák és iskolák hétfői nyitása komoly visszhangot kapott Magyarországon, több pedagógus és szülő is aggodalmát fejezte ki a jelenlegi járványhelyzet miatt, úgy vélik, egyelőre várni kellene az oktatási intézmények nyitásával.

...svg content...Fotó: Unsplash/Headway
Belföld
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A hétfői nyitással kapcsolatban a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) is megszólalt, s közzétettek egy jogi tájékoztatót az újranyitással kapcsolatban: a szervezet azt írja, a szülők dönthetnek úgy, hogy nem küldik be gyermekeiket a jelenléti oktatásra a járványhelyzetre hivatkozva.

„Ebben az esetben az iskolaigazgatónak van olyan jogköre, hogy mérlegelje, hogy a szülő által bemutatott indok alapos indok-e a hiányzásra és ez esetben engedélyezheti a távolmaradást, ilyenkor igazolt hiányzásnak kell ezt tekinteni. A járványhelyzetre hivatkozás lehet ilyen indok” – írják a tájékoztatóban. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A TASZ tájékoztatójában szereplő információkat az Oktatási Hivatal is megerősítette, bár hozzátették, azzal a megkötéssel lehet kérvényezni a digitális oktatást, hogy az ügyet időről időre felülvizsgálják.

Amennyiben egy gyermek elkapja a koronavírus-fertőzést, akkor egy járványügyi elkülönítés alá vonják a tanulót, mely lényegében azt jelenti, hogy a gyermeknek addig otthonkában kell tartózkodnia, míg háziorvosa meg nem állapítja, hogy felgyógyult a fertőzésből – írja az Index.

A Hezbollah vezetője szerint Izrael két perc alatt 5000 embert vett célba

Súlyos vádakat fogalmazott meg a Hezbollah vezetője, aki azzal vádolja Izraelt, hogy 2 perc alatt 5000 embert vett célba.