Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,48 Ft
Euró
389,10 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,583 $

Koronavírus – felhalmozódhatnak a vakcinák, mivel több a védőoltás, mint az igénylő az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban már sokkal több a védőoltás, mint az oltandó személy, miközben a szegényebb országoknak nem jut vakcina.

Az orosz Szputnyik V koronavírus elleni vakcina második adagjával töltött fecskendők a salgótarjáni Szent Lázár Megyei Kórház oltópontján 2021. április 17-én. MTI/Komka Péter
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az USA-ban egyáltalán nincs vakcinahiány, sokkal inkább ennek az ellenkezője figyelhető meg, a raktárak ugyanis tele vannak oltóanyagokkal, míg az oltandó emberek elfogytak – olvasható a Bloomberg hírügynökség jelentésében, melyről a Napi.hu írt.

A tengerentúlon ugyanúgy, mint mindegyik országban az a végső cél, hogy a lakosság 70-80 százaléka be legyen oltva, ettől azonban még messze vannak, ugyanis az átoltottság valahol 37 százalék körül mozog. Soron kívül Verőfényes napsütésre számíthatunk a hétvégén, helyenként záporok is várhatók

Virginia államban az elérhető védőoltások 83 százalékát felhasználták, az államon belül azonban nagy a különbség a települések között, ezért kialakult a vakcinaturizmus, így sokan több száz kilométert tesznek meg azért, hogy megkaphassák az oltóanyagot.

Washingtonban azon dolgoznak, hogy átalakítsák a szállításokat, és a nagyobb oltási kedvvel rendelkező államokba több vakcinát vigyenek.

A védtelen emberek még mindig magas száma miatt „időt nyer a vírus”, bennük mutálódhat és köztük terjedhet, és ha ők fertőzni kezdik az embereket, azzal jelentősen visszavethetik a kórokozó elleni küzdelmet.

Mindeközben a koronavírus-járvány az Egyesült Államokban tovább enyhült, és újabb államban nyitották újra a gazdaságot, míg több helyen már nem kötelező, csupán javasolt a maszkviselés és a közösségi távolságtartás.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.