Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,04 Ft
Euró
392,77 Ft
Font
458,56 Ft
Bitcoin
63,911 $

Egy magas rangú japán tisztviselő szerint nem kizárt, hogy a járvány alatt mégis lemondják az olimpiát

Toshihiro Nikai, a Japánban kormányzó Liberális Demokrata Párt főtitkára egy japán műsorszolgáltató szerint nem zárta ki annak lehetőségét, hogy a 2020-as tokiói olimpiai játékokat törölnék, ha az ország járványhelyzete tovább súlyosbodna.

Tokió, 2021. április 14. A tokiói nyári olimpiáig még hátralévõ idõt számláló óra mögött megy egy védõmaszkos férfi a japán fõvárosban 2021. április 14-én, száz nappal az olimpiai játékok kezdete elõtt. A koronavírus egész világra kiterjedõ járványa miatt elhalasztott tokiói olimpiát 2021. július 23. és augusztus 8. között rendezik. MTI/AP/Eugene Hoshiko
Sport

Borbély Fanni

Szerkesztő

Chiharu Kaneko, a Tokyo Broadcast System sajtó képviselője, megosztotta a CNN-nel a Nikai-val készített interjú átiratát a „Frontline” című műsorához.

Arra a kérdésre, hogy az olimpia miként járulhat hozzá a vírus terjedéséhez, Nikai így válaszolt: „Minden szakaszban meg kell hoznunk egy döntést. Ha valamelyik pillanatban lehetetlennek találjuk, akkor csak nagy horderejű és világos döntést hozhatunk, akkor és ott.” Soron kívül Ezt a férfit keresi a rendőrség a szentesi gyilkosság ügyében

Arra a kérdésre, hogy az olimpia lemondására van-e lehetőség, Nikai azt mondta: „Természetesen”. Azonban azt is hangsúlyozta, hogy az ország jelenleg is tervezi a késedelmes játékok folytatását – amelyek most július 23-án kezdődnek – a folyamatban lévő negyedik hullám ellenére is.

„Japán számára fontos, hogy az emberek támogatásával megteremthesse az olimpia hangulatát. Nagyszerű lehetőség ez Japán számára, és szeretnénk sikeressé tenni” – mondta. A CNN megkereste a tokiói szervezőket is, ám egyelőre nem kaptak választ az ügyben.