Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,25 Ft
Euró
386,82 Ft
Font
450,80 Ft
Bitcoin
65,492 $

Tízen életüket vesztették az ENSZ-békefenntartók ellen szervezett tüntetésen

Tízen elhunytak és legalább további húsz ember megsebesült a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén, ahol az ENSZ-békefenntartók kivonulása érdekében szervezett tüntetésen szabadult el az erőszak.

...svg content...Illusztráció/MTI/EPA/Stefan Kleinowitz
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Az elmúlt idők során egyre több erőszakosan támadás történt a súlyos konfliktusoknak otthont adó kongói Észak-Kivu tartományban, a helyi fiataloknak pedig elegük lett az ENSZ-békefenntartókból és a nemzetközi szervezetekből, amiért véleményük szerint nem tesznek semmit a közbiztonság javítása érdekében.

Az elégedetlenségüknek hangot adva pedig már immáron egy hete tüntetnek a kelet-kongói tartományban, amely eddig békés mederben zajlott – adta hírül az NOS. Az elmúlt napok során azonban a békés tüntetések rendkívül erőszakossá váltak és már halálos áldozata is van az elszabaduló indulatoknak. Soron kívül Ők a legesélyesebbek rá, hogy kihúzzák a lottó nyerőszámokat

A helyi hatóságok beszámolói szerint a fiatalok barikádokat építettek, házakat és boltokat rongáltak, valamint autógumikat gyújtottak fel több városban, köztük Gomában, Beniben és Butembóban. A tartomány kormányzója ezért bezáratta a boltokat és az iskolákat, valamint elrendelte a biztonsági erőknek a közbeavatkozást.

A közbeavatkozásnak azonban az lett a következménye, hogy legalább tíz ember életét vesztette a tüntetések kezdete óta, valamint legalább húszan megsérültek. Ez pedig a demonstrálókat tovább hergelte, így egy patthelyzet alakult ki a két oldal között.

Az elmúlt hónapok során Észak-Kivu rendkívül súlyos, erőszakos támadásokat tapasztalt, melyeket főként az Egyesült Demokratikus Erők nevű milícia hajtott végre. A szervezet arról is hírhedt, hogy kapcsolatokat építettek ki az Iszlám Állam nevű terrorszervezettel.

Csak az idei év során 200 ember esett áldozatul az észak-kivui támadásoknak és az erőszak egy súlyos humanitárius válságot idézett elő, melynek következtében legalább 40 ezer ember hagyta el az otthonát.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Hivatalosan is bejelentették, mikor érkezik a GTA 6

A Grand Theft Auto 6 már úton van, és a Take-Two megerősítette, mikor is érkezik pontosan a következő epizód.

Sarka Kata még az esti órákban is edzett, nagyon motivált (videó)

Sarka Kata női Terminatorként edz, nagyon motiváló, amit csinál, és ezzel rengeteg nőnek adhat erőt a közösségi médián keresztül.