Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Merkely szerint a brit variáns keresztülhúzta a számításokat

A négy hazai orvosi egyetem még tavaly májusban, nem sokkal a koronavírus-járvány megjelenése után végzett egy nagyszabású, országos szűrővizsgálatot, amely most elmaradni látszik.

Budapest, 2021. április 9. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem (SE) rektora (k) a fõvárosi Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinika koronavírussal fertõzött betegek fogadására kialakított intenzív osztályán 2021. április 9-én. MTI/Balogh Zoltán
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora jelezte, a tavaly is elvégzett H-UNCOVER elnevezésű reprezentatív vizsgálat egyelőre várat magára, ugyanis a koronavírus brit variánsa teljes mértékben átírta a terveket a lakosság átfertőzöttségi és átoltottsági vizsgálatának megismétlésére vonatkozóan.

A rektor szerint mivel egyre több ember kapja meg az oltást Magyarországon, továbbá az átfertőzöttség aránya is igen magas jelenleg, így nem érzik szükségét annak, hogy a nyár előtt elvégezzenek egy ilyen nagyszabású vizsgálatot. Mindazonáltal ősszel valószínűleg szükséges lesz egy átfogó reprezentatív vizsgálat, melynek célja az lesz, hogy kimutassa az antitest jelenlétét a lakosság szervezetében. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A tavaly elvégzett vizsgálatban összesen több mint 10 ezer ember vett részt, mely május 1. és május 16. között tartott, és a vizsgált személyek közül (10 474 fő) mindössze három résztvevőnél mutatták ki a fertőzést. A résztvevők közül 69 fő esetében mutattak ki antitesteket, tehát az érintettek korábban már átestek a koronavírus-fertőzésen – írja az Infostart.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.