Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,57 Ft
Euró
389,05 Ft
Font
452,41 Ft
Bitcoin
63,470 $

200-szor nagyobb eséllyel halhatunk bele koronavírusba, mint az AstraZeneca-vakcina mellékhatásaiba

Az egyik híres egészségügyi szakértő szerint bármelyik oltást választjuk, védve érezhetjük magunkat a covid-fertőzéssel szemben.

Nyíregyháza, 2021. április 9. Mike Judit háziorvos tájékoztat egy férfit, mielőtt beoltja az AstraZeneca koronavírus elleni vakcina első adagjával nyíregyházi háziorvosi rendelőjében 2021. április 9-én. MTI/Balázs Attila
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A kolozsvári Babes-Bolyai Tudományegyetem professzora, Razvan Chereches Facebook-oldalára feltöltött egyik rövid videóban arról beszélt, érdemes-e beoltatni magunkat a vérrögösödést is okozó AstraZeneca-vakcinával – írta a Főtér hírportál.

Habár az Európai Gyógyszerügynökség megerősítette, csak nagyon ritka esetben okoz vérrögképződést az oltás, mégis felvették a mellékhatások listájára. A szakértő határozottan kiállt a svéd-brit biotechnológia vállalat készítménye mellett, és azt mondta, mindenképpen ajánlja a vakcinákat. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Hogy miért? Nos azért, mert kétszázszor nagyobb esélyünk van arra, hogy belehaljunk a covid-fertőzés súlyos szövődményeibe, mint az AstraZeneca-vakcina által előidézett trombózisba.

Razvan Chereches szerint a legfontosabb, hogy minél hamarabb oltassuk be magunkat, és ne nézzük, éppen melyik gyártó védőoltását kapjuk.

Ha valakinek AstraZeneca-védőoltást adtak be első körben, második dózisként nem szabad másik oltóanyagot alkalmazni, ugyanis bár nincs tudományos bizonyíték arra, hogy ez ne működhetne, jobb biztosra menni.

Chereches a román egészségügyi minisztérium tiszteletbeli tanácsadója volt, azonban egy idő után lemondott, mert senki sem hallgatott az útmutatásaira.

Oktatási Hivatal: álhírt terjesztenek, nem volt hibás matekérettségi feladat

Egy jelentés szerint elírás történt az egyik feladatban, az Oktatási Hivatal cáfol.