Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,30 Ft
Euró
389,63 Ft
Font
454,89 Ft
Bitcoin
59,042 $

Az IKEA kiváló módszert vezetett be a vásárlószám korlátozására

A svéd bútorgyártó vállalat egy egészen újszerű megoldást alkalmaz a vásárlószám korlátozására: online számlálóval ellenőrizhetjük, hogy jelenleg hányan tartózkodnak az áruházban.

Az IKEA áruház épülete a XIV. kerületi Örs Vezér téren. Fotó: MTVA
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az IKEA megoldása a vásárlószám korlátozására azért is fantasztikus, mert minden egyes áruház esetében online lehet követni, hogy épp hányan tartózkodnak az üzletben.

Mivel az áruház igen nagy rajongásnak örvend a magyar vásárlók körében is, a boltzárat követő nyitásra már jobban felkészültek, mint az előzőre. A márciusi bezárás előtt ugyanis hatalmas tömeg várakozott az áruházak előtt, hogy bejuthassanak vásárolni. Soron kívül Dublőrrel segített a jogsiszerzésben egy kecskeméti férfi, 700 ezret kapott érte

Az IKEA honlapján található élő számlálókat itt lehet megtekinteni, ennek segítségével pedig megkönnyíthetjük a vásárlásunkat: csak megnyitjuk az oldalt, és máris kiderül, hogy érdemes-e elindulni otthonról, vagy sem.

A számláló mellett egy színjelzéses rendszer is segíti a vásárlók tájékozódását, a zöld jelzés azt jelenti, hogy nyugodtan elindulhatunk az áruházba, a narancssárga jelzés esetében már sokan tartózkodnak az üzletben, amennyiben pedig pirosra vált a jelzés, azt jelenti, hogy abszolút telt házas az áruház.

A vállalat tájékoztatása szerint a budaörsi üzletbe 1000, az Örs vezér téri áruházba 1100, míg a soroksári áruházba összesen 1300 ember fér be egyidejűleg.