Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,70 Ft
Euró
390,65 Ft
Font
457,36 Ft
Bitcoin
61,981 $

Már a negyedik járványhullámtól tartanak, ingyenes tesztkészleteket osztanak a lakosoknak Dél-Koreában

Annak ellenére, hogy az otthon használatos antigén gyorstesztek pontatlanok, mégis bevezethetik őket a háztartásokban.

Kaposszerdahely, 2020. november 25. Koronavírus-tesztek a kaposszerdahelyi óvodában 2020. november 25-én. Folytatódik az egészségügyi, a szociális, a bölcsődei, az óvodai dolgozók és a pedagógusok gyorstesztelése, amelyben az orvosi, egészségügyi képzésben részt vevők is segítenek kéthetes, fizetett gyakorlat részeként. MTI/Varga György
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A dél-koreai egészségügyi hatóságok legújabb ötlete szerint a lakosok saját maguk végezhetik el a mintavételezéseket, és bár magas lehet a fals negatív eredmények részaránya, így is jobb megoldásnak tartják, mint a hagyományos módszereket.

A távol-keleti országban a koronavírus-pandémia negyedik hullámának kitörése előtt szeretnének időben cselekedni, ezért gondolták úgy, hogy a háztartásokon kívül éttermeknek, üzleteknek és templomoknak is kiszállítják a gyorsteszteket, elkerülve ezzel a fertőzési kockázatokat. Soron kívül Élőben adja a tv a Bayern München-Real Madrid Bajnokok Ligája elődöntőt

Kim Gang-lip gyógyszerbiztonsági miniszter elmondta, csupán korlátozott módon alkalmazhatják az antigénteszteket, mivel a PCR-tesztekhez képest 8 százalékkal alacsonyabb effektivitási mutatóval rendelkeznek – írta a Reuters hírügynökség.

A hírek azután érkeztek, hogy Dél-Koreában újabbnál újabb fertőzési gócpontok alakultak ki, főként a Szöulhoz hasonló nagyvárosokban, ezért a hatóságoknak ismét lezárásokat kellett eszközölniük.

A fertőzések fellángolásai főként éjszakai klubokban, karaoke bárokban és egyéb vendéglátó- és szórakozóhelyeken történhettek, ezért ezeket a létesítményeket hétfőn ismét bezárták annak ellenére, hogy tudományos kísérletekkel nem tudták bizonyítani, hogy valóban hozzájárulhattak a járvány helyi berobbanásához.

A koronavírus-járvány kitörése óta Dél-Koreában 110 688 koronavírus-pácienst azonosítottak, akik közül 1 775-en estek áldozatául a kórokozó támadásának.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.

Busz alá szorult egy elgázolt ember Zuglóban

Újabb súlyos baleset történt, most Zuglóban, ahol elgázolt egy embert egy busz, majd a jármű alá szorult.