Clouds
21 Budapest
Dollár
360,12 Ft
Euró
390,39 Ft
Font
444,83 Ft
Bitcoin
23,050 $

Kiderült, kapható-e lesz a hazai Lidl áruházakban az 1 800 forintos koronavírusteszt

Róma, 2020. október 30. Koronavírus-vizsgálathoz szükséges mintavételre képeznek ki olasz katonákat a római Lazzaro Spallanzani kórházban 2020. október 30-án. A katonák az autósoknak felállított teszthelyeken szolgálnak majd a védelmi és az egészségügyi minisztérium megállapodásának értelmében, amellyel növelni kívánják a vizsgálati kapacitást. MTI/EPA/ANSA/Giuseppe Lami
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Miközben hazánkban a legolcsóbb covid-teszteket 7-8 ezer forintért szerezhetjük be, addig a németországi Lidl üzletekben mindössze 1 800 forintért cserébe vásárolhatóak meg az antigén gyorstesztek.

Mint ahogyan arról korábban szerkesztőségünk is beszámolt, a német Lidl áruházakban 4 euró 95 centért, azaz nagyjából 1 800 forintért árusítják a gyorsteszteket, miközben az FFP2-es maszkok is leárazásra kerültek, és 77 centbe, vagyis 280 forintba kerülnek.

A Pénzcentrum hírportál megkereste a magyarországi Lidlt annak apropóján, hogy tervezik-e az FFP2-es arcvédők és az antigén gyorstesztek hazai forgalmazását.

“A Lidl Magyarország áruházaiban az FFP2-es védőmaszkok akciós jelleggel érhetőek el, legutóbb március közepén. Terveink szerint ezek a maszkok a későbbiekben újra elérhetőek lesznek majd. Az antigén gyorstesztek forgalmazására Magyarországon más jogszabályok vonatkoznak, így azokat vállalatunk nem értékesítheti” – olvasható az üzletlánc válaszlevelében.

Tehát miközben az FFP2-es maszkok rövidesen visszakerülhetnek a Lidl polcaira, addig a gyorstesztek hozzáférhetősége a német piacra lesz korlátozva, mivel a hazai jogszabályok egyelőre nem engedik meg, hogy árusíthassák őket, így jó ideig le kell mondanunk az olcsó mintavételezésekről.