Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,63 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
453,83 Ft
Bitcoin
63,871 $

Közel ezren tüntettek Finnországban a koronavírus-járvány miatti lezárások ellen

Szombaton összesen húsz embert tartóztatott le a helsinki rendőrség, miután megszegték a covid-járvánnyal kapcsolatos szabályokat.

Illusztráció/Twitter/Yle
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Yle hírportál információi szerint nagyjából háromszázan vettek részt a finn főváros utcáin és terein tartott demonstrációkon, más források alapján azonban ezernél is többen látogattak el a tüntetésekre.

A tüntetők azt követelték, hogy vonják vissza a zárlatot, és térjenek vissza a korábban megszokott normális kerékvágásba. A tömeg egy Facebook-esemény kihirdetése után gyűlt össze, szándékukat azonban nem jelezték előre a rendőrségen, így a kivezényelt egyenruhásoknak joguk volt cselekedni. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A rendőrség szóvivője elmondta, összesen két csoportot is nyomon követtek, miközben azt figyelték, betartják-e a rendezvényeken a szigorú járványügyi előírásokat és óvintézkedéseket.

Végül nagyjából húsz embert vettek őrizetbe, míg az egy három héttel korábban tartott demonstráción 46 személyre róttak ki jelentős pénzbírságot azért, mert nem viseltek maszkot, vagy nem tartották be a szociális védőtávolságot.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.