Dollár
428,01 Ft
Euró
420,69 Ft
Font
478,08 Ft
Bitcoin
19,527 $

Az olasz korlátozás-ellenes tüntetéseken is feltűnt a „QAnon-sámán” figurája

Twitter/Susanne Christensen
not image

Nagy Noel

2021. április 9. - 16:43

Kezd fogyni a türelme az olasz vállalkozóknak, mely egy nagyobb lezárás-ellenes tüntetésekben is megnyilvánult, melynek során a rendőrök és a tüntetők össze is csaptak egymással.

A tömegben azonban egy nagyon ismerős figura is feltűnt, az úgynevezett „QAnon-sámán”. Nem az eredeti sámánra, Jake Angelire érdemes gondolni, aki a Capitolium-ostrománál vált híressé az amerikai zászlós arcfestésével, szőrmesapkájával és abból kiálló szarvával, de feltehetően ő ihlette meg az olasz sámánt is, aki feltűnt a demonstrációkon.

Soron kívül Marija Zaharova: „mindenki egyetért abban, hogy az USA túl messzire ment”

Az olasz QAnon-sámán tagja volt annak a többezres tömegnek, amely Róma utcáit ellepte a keddi nap folyamán – írja a The Sun. A megjelenés szinte ugyanaz volt annyi különbséggel, hogy az olasz sámán arcára értelemszerűen az olasz zászló került felfestésre, egyébként minden azonos. [Az olasz QAnon-sámánról a kép a The Sun linkjére kattintva megtekinthető.]

Olaszország kormánya kifejezetten szigorú lezárásokat vezetett be, hogy meg tudja fékezni a járvány terjedését, amely már több 111 ezer áldozatot követelt az országban. Legalább április végéig az éttermeknek, kávézóknak, bároknak zárva kell tartania, amelyek az olasz kultúra szerves részeit képezik.

A helyi vállalkozók pedig már ráuntak a várakozásra és ki akarták fejezni nemtetszésüket egy nagyobb tüntetés keretben, így több ezren gyűltek össze Róma utcáin, az olasz parlament képviselőháza előtt. A rendőrök megpróbálták oszlatni a tüntetőket, gumibotokkal és pajzsokkal védekeztek előrenyomulásukkal szemben.

Az ANSA hírügynökség tudósítása szerint a tüntetőkhöz egy helyi szélsőjobboldali csoport is csatlakozott, valamint hét embert letartóztattak. Egy helyi étteremtulajdonos szerint viszont már a kétségbeesettség egyre nagyobb, ezért vonultak utcára:

„Nagyon súlyos az egészségügyi helyzet, viszont a gazdasági és társadalmi helyzetünk még rosszabb. 10 ezer ember jött ide, 10 ezer család, 10 ezer nő és gyermek, amelyik kétségbeesett. A kétségbeesettség vitt ki minket az utcára”

Annak ellenére, hogy Olaszországban továbbra is emelkedik a fertőzöttek száma, a vállalkozók azt kérik, had nyithassanak ki a megfelelő korlátozások mellett. A kormány eddig nem reagált a kérésre, viszont a belügyminiszter bejelentette, hogy elítéli az erőszakot, miután kiderült, hogy egy rendőr megsérült a tüntetések során.

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.