Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,72 Ft
Euró
401,39 Ft
Font
477,93 Ft
Bitcoin
61,269 $

Egy lépésre Magyarország a 2,8 millió beoltottól

Mindeközben már 1,1 millió felett van azoknak a száma, akik a második oltásukat is megkapták, és a lehető legnagyobb védettséget élvezhetik.

...svg content...Fotó: Székesfehérvár, 2021. április 9. Bakró Ildikó háziorvos beolt egy férfit az AstraZeneca brit-svéd gyógyszergyár és az Oxfordi Egyetem közös fejlesztésű, koronavírus elleni vakcinájának első adagjával székesfehérvári rendelőjében 2021. április 9-én. MTI/Vasvári Tamás
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel bizakodóan beszélt az oltási számokról, és már 4 millió felett van a regisztráltak száma. Ennél azonban sokkal többre van szükség, és annak érdekében, hogy az emberek regisztráljanak, egy kampányt indítanak, amiben ismert állampolgárok vesznek részt.

Egyelőre nem tudni, hogy mikor kezdhetnek zuhanni a számok a harmadik hullám tetőzése után, mivel a szombat délelőtti adatok is sok elhunytról számoltak be, illetve közel 11 ezer ember fekszik kórházban a koronavírus miatt. Soron kívül Orbán Viktor havi 1 millió forintos átlagjövedelmet akar Magyarságon 2-3 éven belül

Az azonban mindenképpen jó hír, hogy eddig legkevesebb 2 760 938 fő már megkaphatta az oltását, és 1 171 475-en vannak, akik a második oltásukon is túl vannak. Magyarország továbbra is kiemelkedik a mezőnyből Európában, messze több oltást adtunk be, mint más országok.

Jól mutatja mindezt, hogy míg az uniós átlag 14,4%, addig a magyar 27,5%-a már hozzájuthatott az oltáshoz. Ez azt is lehetővé tette, hogy megkezdődjön a fokozatos nyitás, de a középiskolák csak később nyithatnak, illetve a tavalyi évhez hasonlóan nem lesznek szóbeli vizsgák az érettségin.

Orbán Viktor a pedagógusok béréről: kezd egészen jól kinézni a dolog

A magyar miniszterelnök örömmel látja, hogy a pedagógusok is egyre többet keresnek Magyarországon.

1956-os szervezetek erélyesen tiltakoznak Magyar Péter lépése ellen

A szervezetek a kijelentést azért kifogásolják, mert szerintük „a jelkép pontosan a nemzeti szimbólumok kisajátítása elleni tiltakozás okán jött létre”.