Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,861 $

A koronavírussal szemben védett lakosság normális életbe való visszatérésére tett javaslatot az iparkamara

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) azt javasolja, hogy miután elértük a meghatározott számokat, a beoltott és fertőzésen átesett lakosság élhesse mindennapi életét és térjen vissza a gazdaságba.

...svg content...Miskolc, 2021. április 3. Szűcs Enikő ápolónő beolt egy nőt a német-amerikai Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagával Miskolcon, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházban kialakított oltóponton 2021. április 3-án. MTI/Vajda János
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Infostart hírportál riportjából kiderült, hogy az MKIK a kedden bejelentett lépés után újabb javaslattal állt elő, közleményükben úgy fogalmaznak, hogy a már védettséggel rendelkező lakosság korlátozások nélkül, de ellenőrzötten élhesse életet és térjen vissza a reálgazdaságba.

Ezáltal a gazdaság azon szereplői, akik eddig kénytelenek voltak felfüggeszteni működésüket, megkaphatnák az esélyt az újranyitásra azzal, hogy átoltott polgárokat fogadhatnának az üzleteikben. Soron kívül Fico elleni merénylet: a rendőrség nem tartja kizártnak, hogy a merénylő nem magányos farkas volt

A védettség státuszát egy applikáció bevezetésével szeretnék ellenőrizni, amit bárhol zökkenőmentesen fel lehetne mutatni.

Gervai Nóra jogász, egészségpolitikai szakértő a javaslatot diszkriminatívnak tartja, mivel ezáltal meg lennének különböztetve a védett és a nem védett emberek jogai. Az oltási igazolás politikai és járványügyi célrendszereket is követhet, ám bevezetése jogi szempontból ellentmondásos.

A Tárki közvélemény-kutatása alapján a megkérdezett magyarok 41 százaléka gondolja úgy, hogy egyetértene a vakcinaútlevéllel és az oltási igazolvánnyal, és ugyanennyien, vagyis a válaszadók 41 százaléka elutasítaná az ehhez hasonló okmányokat.

Hasonló eredmény jött ki az éttermi szolgáltatásokkal összefüggésben is: enyhén az elutasítók felé tolódik a kérdéskör, tehát inkább többen vannak azok, akik elutasítják azt, hogy az éttermekbe csak védettségi igazolásokkal lehessen beülni, tette hozzá. Itt a teljes éttermi szolgáltatásra vonatkozott a kérdés – magyarázta Belán Miklós, az Everguest alapító igazgatója a lapnak.

Bajnok a Manchester City, ismét lemaradt az aranyéremről az Arsenal

Az Arsenal közel lehetetlen helyzetből várhatta az angol bajnokság utolsó fordulóját, aminek a Manchester City volt a legnagyobb esélyese.