Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,06 Ft
Euró
390,53 Ft
Font
457,41 Ft
Bitcoin
57,108 $

Egy 8 hónapos COVID-fertőzött csecsemő is elhunyt Magyarországon, de nem a vírus okozta a halálát

Erről Müller Cecília országos tisztifőorvos beszélt, egyértelművé téve, hogy noha a csecsemőt is megtámadta a koronavírus, végül nem az okozta a halálát.

Fotó: Pixabay
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Müller egy nagyon szomorú és igazán tragikus hírről is beszámolt, miután az elmúlt 24 órában egy 8 hónapos COVID-fertőzött csecsemő is életét vesztette. „Kifejezetten szeretném kiemelni, és hangsúlyozni, hogy nem koronavírus-fertőzésben halt meg ez a csecsemő.”

Egy meningococcus-baktérium okozta vérmérgezésben, egy véráramfertőzésben hunyt el sajnálatos és tragikus módon a kisbaba. Ezt az igazságügyi orvosszakértő is megerősítette, tehát a baba haláláért nem a koronavírus volt a felelős. Soron kívül Szigorított a kormány a testnevelés óra alóli felmentéseken

Tekintettel arra, hogy a környezetében sokan fertőzöttek koronavírussal, az időközben elhunyt kisbabánál is igazolták a fertőzés tényét a laborvizsgálatok segítségével, ugyanakkor egyértelműen kimutatták a fentebb említett meningococcus-baktériumot.

Nem lesz kötelező az oltás Magyarországon, ismert emberek segítik meggyőzni honfitársaikat

Magyarországon azon elhunytak is felkerülnek erre a bizonyos listára, akiknek ugyan nem a koronavírus okozta a halálát, a haláluk idején mégis igazolt fertőzöttek voltak. Az ország egyelőre ezt a következetes kommunikációt követi.

Gigantikus beruházást tervez a Microsoft Indonéziában

A beruházás értéke nem kevesebb, mint 1,7 milliárd dollár.

Szigorított a kormány a testnevelés óra alóli felmentéseken

A parlament elfogadta a közoktatási szabályokat érintő törvénymódosításokat, amelyek új szabályokat vezetnek be a testnevelési órák alóli felmentések kapcsán.