Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,451 $

Magyarország hamarosan döntést hozhat az AstraZeneca jövőbeni alkalmazásáról

Müller Cecília országos tisztifőorvos a kiemelt témák között beszélt arról, hogy hamarosan döntés születhet az AstraZeneca jövőbeni magyarországi alkalmazásáról.

Fotó: Makó, 2021. április 7. Kis Lászlóné ápolónő beolt egy férfit az AstraZeneca koronavírus elleni vakcina első adagjával a Csongrád-Csanád Háziorvosi rendelőben Makón 2021. április 7-én. MTI/Rosta Tibor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Müller külön kitért a Magyarországon is alkalmazott AstraZeneca vakcinájára, miután több országban is bizonyos életkorhoz kötik az alkalmazását, több helyen átmenetileg felfüggesztették a használatát. „Hallottunk egy Európai Gyógyszerügynökségtől megszólaló tisztviselőt, aki azt állította, hogy a vakcina és a vérrögképződés között összefüggést talált.”

„Ugyanakkor jelenleg még hivatalos, európai gyógyszerügynökségi vélemény nem fogalmazódott meg. Természetesen amennyiben, ami nagy valószínűséggel még a mai napon, de legkésőbb holnapreggel megfogalmazódik, ezt a magyar hatóságok is figyelembe fogják venni.” Soron kívül Nem Udvaros Dorottya az egyetlen, aki távozik a Nemzeti Színházból

Müller Cecília tisztázta, minek tudható be a reggel megjelent 311 új elhunytról szóló hír

„Ennek mentén fogunk állást foglalni abban, hogy a továbbiakban az AstraZeneca vakcinájával kapcsolatban miként fogunk oltakozni, és hogyan járunk el.”

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.