Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,014 $

Napokon belül kiderülhet a számokból, hogy a magyarok mennyire voltak óvatosak húsvétkor

Szlávik János csak bízni tud abban, hogy nem lesz nagyobb baj a húsvétból, mert a karácsonyt és a szilvesztert is át tudta vészelni Magyarország, mindenfajta újabb berobbanás nélkül.

...svg content...Fotó: Gyula, 2021. április 4. Pikó Béla orvos átadja az oltást igazoló kártyát egy férfinek, miután beoltotta a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcina első adagjával a Békés Megyei Központi Kórház, Dr. Pándy Kálmán Tagkórház egyik oltópontján Gyulán 2021. április 4-én. MTI/Rosta Tibor
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

A jelenlegi adatok szerint a harmadik hullám már tetőzött, vagy most fog, egyelőre ezt nehéz megmondani. Szlávik a TV2 vendége volt kedd reggel a Mokkában, és ismét azt mondta, legyünk óvatosak, ne dőljünk hátra.

„Megint csak azt mondom, hogy ne dőljünk hátra. Azok a számok, amik húsvétkor megjelentek, azok talán az ünnepet mutatják, mint a valós számokat. Még mindig magas a kórházban fekvő esetek száma, magas az intenzív osztályon fekvő betegek száma.” Soron kívül Fotókon Magyar Péter tüntetése Óbudáról, a közmédia épülete előtt

„Várjuk meg még ezt a hetet. Ez a hét lesz a kulcs a tekintetben, hogy hogyan tekinthetünk a jövőbe. Nem lehet pontosan megmondani, hogy miről van szó, de vannak olyan számítások, amik erre a hétre teszik a csúcsot, és innentől már könnyebb lesz.”

A fő kérdés, hogy az emberek mennyire tartották be a szabályokat az ünnepekkor, mert ha sokan voltak, akik nem foglalkoztak ezzel, akkor a helyzet rosszabbra fordulhat. „Volt egy karácsony is, és egy szilveszter. Úgy tűnt, hogy abból nagyon baj nem lett, bízzunk benne, hogy ebből a húsvétból sem lesz nagyobb baj.

„Ez látszódni fog, tehát ennek a hétnek a végén, jövő hét elején látszódni fog, hogy hol tartunk. Közben az oltás folyamatosan emeli a beoltottak emberek számát. Izrael például mutatja, mikor van az a pont, amikor komolyabb nyitást lehet tervezni.”

Ezért nem baj, ha mellékhatásokat tapasztalunk a vakcina után

„Tudom, hogy a 2,5 millióhoz Magyarországon már könnyebbségeket terveznek. Ez nagyon helyes, az emberek rendkívül nehezen tűrik már a bezártságot, és azt, hogy bizonyos dolgokat nem tudnak csinálni, mint korábban.

„El kell indulni egy úton, és azon az úton, ha elindulunk, akkor talán nyáron könnyebb lesz.”

Visszautasítja a gyalázkodást, a fenyegetést a közmédia Magyar Péter beszéde után

Az MTVA hivatalos közleményben tagadta Magyar Péter állításait.