Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,793 $

Egyetemi kuratóriumokban is vállalhatnak másodállást a polgármesterek

A kormány úgy módosítaná a jelenlegi törvényeket, hogy másodállásban településvezetők is munkába állhassanak a felsőoktatási intézményekben.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét fideszes polgármestere is a Neumann János Egyetem fölé helyezett vagyonkezelő alapítvány felügyelőbizottságának tagja lett, így fizetése mellé 1,6 millió forintot is kap pluszban havonta – írta az Index.

A jelenlegi szabályok alapján nem vehetne fel két helyről fizetést, ezért ellenzéki politikusok a Kormányhivatalhoz fordultak, hogy szüntessék meg az összeférhetetlenséget, választ viszont nem kaptak. Soron kívül Budán nyílik meg hamarosan az ország legnagyobb Aldi üzlete

Semjén Zsolt csütörtökön nyújtott be egy törvényjavaslatot, mely szerint a modellváltásához igazodnak majd az eddigi szabályok, vagyis a kormány megengedné a polgármestereknek is a másodállást.

Szemereyné az elmúlt nyolc hónapban több mint 13 millió forintos juttatásokat vett fel. A Momentum felszólította a polgármestert, hogy azonnali hatállyal fizesse vissza az államnak az összeget.

A kecskeméti városvezetőn kívül a győri, szintén fideszes Dézsi Csaba Andrást is beültették a Széchenyi Egyetem kuratóriumába, míg Miskolc ellenzéki polgármesterét, Veres Pált a Miskolci Egyetem fölé helyezett kuratóriumba hívta meg Varga Judit.

Egyre nagyobb méreteket ölt az éhezés Gáza északi részén

A Gázai övezet északi részén valóságos éhínség tapasztalható, figyelmeztet a Világélelmezési Program.

Videón Haaland mesternégyese a Manchester City meccséről

Haaland nagy napon van túl, ugyanis mesternégyest szerzett a Manchester City legutóbb mérkőzésén, amivel válaszoltak az Arsenal üzenetére.