Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,888 $

Lassan meglesz a 4 millió regisztrált magyar, a 65 év felettiek 78%-a már oltott

Jó híreket is megosztottak az operatív törzs keddi sajtóeseményén, így az is kiderült, hogy az idősotthonokban az oltások miatt jelentős mértékben visszaszorult a járvány.

...svg content...Fotó: Újfehértó, 2021. március 30. A német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech vakcinája (j) és a kínai Sinopharm koronavírus elleni oltóanyagát tartalmazó dobozok Pethő Andrea háziorvos újfehértói rendelőjében 2021. március 30-án. MTI/Balázs Attila
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Napról napra nő a vakcinára regisztráltak száma, ami betudható annak is, hogy Magyarországon egyre több oltóanyag érhető el, melyből hamarosan akár nyolc is lehet, és közel sem biztos, hogy ez a szám nem lépi át a tízet a későbbiekben.

Az oltási kedvet szintén erősíti az a tény, hogy rendszeresek a szállítmányok, amikből nemrég ismét érkezett egy nagyobb adag. Többek között a Pfizer is küldött egy fontos rakományt, amit azonnal felhasználhatnak a kórházi oltópontokon. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

Az operatív törzs keddi tájékoztatása szerint már 3,7 millió felett regisztráltak Magyarországon az oltásokra. Az eddig regisztrált 3,7 millió főből mintegy 1,5 millióan 65 év felettiek. Ennek a korcsoportnak háromnegyede, 78%-a be van oltva.

További jó hír, hogy az idősotthonokban már egyértelműen érezhető az oltás pozitív hatása. Az egészségügyi dolgozók után rögtön az idősotthonokban élőket és dolgozókat oltották be. Azóta a járvány jelentősen visszaszorult ezekben az intézményekben.

Kiderült, milyen oltóanyaggal tervezik oltani a tanárokat, pedagógusokat, bölcsődei dolgozókat

Ezen intézmények lakói és dolgozói döntő többségében már védettek, nem veszélyes igazán rájuk a vírus, ami a lehető legjobb hír.

Történelmet írt a Leverkusen, veretlenül fejezték be a szezont, kikapott a Bayern München

A Bayer Leverkusen egy több mint hihetetlen szezon végén szerezte meg a bajnoki címet, ráadásul úgy, hogy nem kaptak ki.

Rekordszámú független jelölt indul a júniusi önkormányzati választásokon

A Nemzeti Választási Iroda legfrissebb adatai szerint a júniusi önkormányzati választáson 7680 polgármesterjelölt vesz részt, akik közül többségük, 6297 függetlenként indul.

Napokon belül ismertté válhatnak a közmédiás EP-vita részletei

A közmédia jövő héten, a pünkösdi ünnepet követően tájékoztatja az Európai Parlamenti listát állító szervezeteket az általa tervezett vita részleteiről.