Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,37 Ft
Euró
385,46 Ft
Font
448,58 Ft
Bitcoin
61,480 $

Elképesztő brutalitással gyilkoltak meg egy mianmari tüntetőt, meglőtték és élve elégették

Különös kegyetlenséggel ölt meg egy tüntetőt a mianmari katonai junta Mandalayban szombat este, helyi beszámolók szerint előbb mellkason lőtték, majd felgyújtották.

...svg content...Najpjido, 2021. március 27. Min Aung Hlaing tábornok, a mianmari hadsereg fõparancsnoka (b) a fegyveres erõk napja alkalmából tartott katonai parádén Najpjidóban 2021. március 27-én. MTI/EPA
Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A hadsereg helyi idő szerint szombat este nyitott tüzet a gyilkosság helyszínén demonstrálókra, ahol a 40 éves Aye Kót is sikerült eltalálniuk – írja a Myanmar Now. Ezt követően a katonák megfogták a férfit, és egy égő gumibálára dobták, aki fájdalomtól üvöltve csak annyit ordított: „Segíts, Anyám!”

Annak ellenére, hogy a férfi üvöltött a fájdalomtól, a helyiek saját bevallása szerint egyszerűen nem tudtak a segítségére sietni, ugyanis a katonák továbbra is nyakig felfegyverkezve vártak arra, hogy beléjük lőhessenek. Soron kívül Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Helyiek beszámolója szerint nem sokkal azelőtt, hogy Aye Kót meggyilkolták volna, egy ismeretlen férfi tévedt a környékre, és felgyújtotta az ideiglenes barikádokat. Néhány pillanattal később pedig a katonák is megjelentek és lőni kezdtek.

Aye Ko azért hagyta el otthonát, hogy a tüzet el tudja oltani, ám a katonák hidegvérrel lelőtték. A szemtanúk beszámolója szerint a hadsereg gyakorlatilag válogatás nélkül lőtt, akiket pedig semlegesítettek, azokat letartóztatták és megverték.

A mianmari hadsereg, a Tatmadaw még február 1-jén vette át puccsal a hatalmat a demokratikusan megválasztott Aung San Suu Kyitől. Az eset mentén tömeges tüntetések alakultak ki, ugyanis a lakosság nem akart ismételten katonai junta alatt élni, ami több évtizedig irányította az országot.

A demonstrációkat kezdetben megpróbálták „hagyományos” módszerekkel megállítani, ám nem kellett sok idő, mire éles lövedéket kezdtek el bevetni. A Tatmadaw már több száz embert mészárolt le és 3000 felett jár a letartóztatottak száma.

Hosszabb távon komoly negatív következményei lehetnek annak, ha sokat ül a gyerek

A gyerekkori sok ülés a szív megnagyobbodásához vezet, ami növeli a szív-és érrendszeri betegségek és az ezzel kapcsolatos halálozás kockázatát.

Elgázolt egy embert a vonat Zalaszentiván és Zalaegerszeg között

Újabb vonatgázolás történt a magyar vasútvonalon, ezúttal Zalaszentiván és Zalaegerszeg között, ahol helyszínelés zajlik.

Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Dobrev Klára nem tartja kizártnak, hogy Magyar Péter fél tőle, és nem úgy tűnik, hogy a két párt között lesz valaha együttműködés, hiába ellenzékiek.