Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,84 Ft
Euró
388,82 Ft
Font
452,43 Ft
Bitcoin
63,790 $

Egyre kevesebb a betegágy, összeomlás szélére került az egészségügyi ellátórendszer Romániában

Nemcsak hazánk, hanem keleti szomszédunk is küzd a koronavírus-járvány harmadik hullámával, a pandémia intenzitása ugyanis újabb erőre kapott.

Róma, 2021. március 19. Az új koronavírus okozta betegségben szenvedő pácienst kezelnek a római San Filippo Neri kórház intenzív osztályán 2021. március 19-én. A felirat jelentése: a legjobb kívánságok apámnak. MTI/AP/Alessandra Tarantino
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Vlad Voiculescu egészségügyi miniszter számolt be tegnap a legújabb fejleményekről. A tárcavezető elmondta, megérti mindenki aggodalmát és frusztrációját a korlátozások miatt, ám a kormány nem tehetett mást, mivel a „pandémia több mint egy betegség” – írta a Főtér hírportál.

Jelenleg 1 498 intenzív terápiás ágy áll rendelkezésére az orvosoknak, amelyből 1 335 már foglalt, ezért a kapacitásuk hamarosan tetőzhet. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

Bukarestben 13 gyerekek számára üzembe helyezett terápiás intenzív ágy van, melyből tíz már foglalt, ami azt jelenti, hogy a helyzet komolyabb, mint bármikor.

A miniszter arra buzdított mindenkit, hogy vegyenek részt az oltási kampányban, egyúttal megkérte a lakosságot, továbbra is tartsák be a járványügyi korlátozó intézkedéseket, hiszen velük időt nyerhetnek addig, amíg ki nem alakul az átoltottság.

Voiculescu hozzátette, Románia jó eséllyel pályázik arra, hogy a következő három-négy hónapban a többi EU-tagállamhoz képest előrelépést érjen el a koronavírus-járvány elleni harcban.

Ezzel szemben többen kritikusak a kormánnyal szemben, hiszen az elmúlt hetekben nem különítettek el egyetlen plusz intenzív ágyat sem, ennek pedig súlyos következményei lehetnek.

Magyar Péter vezetésével ott lesz a Tisza Párt a fővárosi önkormányzati választáson

Nincs több kérdés, a Tisza Párt időben leadta 12 fős fővárosi listáját a Nemzeti Választási Irodánál, így Magyar Péter vezetésével ott lesznek a fővárosi önkormányzati választáson.

400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A kínai elnök kétnapos budapesti programja során Orbán Viktor miniszterelnökkel és Sulyok Tamás köztársasági elnökkel fog tárgyalni, miközben már most hatalmas biztonsági előkészületek zajlanak a küldöttség fogadására.