Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,58 Ft
Euró
389,22 Ft
Font
455,10 Ft
Bitcoin
57,763 $

Egy újabb nagyon fontos magyar kezdeményezés a koronavírus elleni harcban

Összesen hét magyarországi labor csatlakozik ehhez a csapathoz, akiknek a feladata az lesz, hogy kutassák az esetleges új variánsokat.

Fotó: Kállósemjén, 2021. március 25. Boiskó Sándor főorvos fertőtleníti a Sinopharm koronavírus elleni vakcináját Kállósemjénben, a Kölcsey utcai rendelőben 2021. március 25-én. MTI/Balázs Attila
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

Továbbra is a brit mutáns terjed Magyarországon, szinte az összes új fertőzésért ez a vírus tehető felelőssé, és mivel sokkal gyorsabban terjed és lényegesen veszélyesebb is, mint a korábbik vírustörzs, messze többen kerülnek kórházba és az intenzív osztályokra.

Hat esetben mutatták ki dél-afrikai variánst az országban, addig a brazilt még egy alkalommal sem. Ez azonban még nem jelenti azt, hogy nincs jelen, és közben újabb mutációk jöhetnek létre. Az NNK nagy erőt fordít arra, hogy ezeket a lehetséges mutációkat a lehető leghamarabb azonosítsa. Soron kívül Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

Emiatt hét laboratórium került kijelölésre Magyarországon annak érdekében, hogy azonosítani tudják azokat az esetleges újabb variánsokat, amik járványügyi szempontból lényegesek lehetnek, mert másképpen viselkedhetnek, mint a korábban megismert vadvírus.

Elindul Magyarországon az oltáslekérdező lehetőség

Ezen laboratóriumok felkészítése már elkezdődött, így hamarosan ők is csatlakozhatnak a kutatócsapathoz, ami egy újabb fontos előrelépés lehet a későbbi védekezésben, illetve ezeket az adatokat fel tudják használni a magyar fejlesztésű vakcinához.