Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,33 Ft
Euró
397,11 Ft
Font
476,81 Ft
Bitcoin
63,581 $

Rekordmennyiségű halálos áldozatot regisztráltak Oroszországban

Mindent elsöprő erővel támadta meg Oroszországot a koronavírus az elmúlt két hét során, több napon át tízezernél is több fővel emelkedett a regisztrált fertőzések száma, ami mostanra már meghaladta a 272 ezer főt is.

Külföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Ezzel a hatalmas számú fertőzöttel Oroszország már a második helyen áll ezen a téren, csak az Egyesült Államokban múlja felül őket. Az elmúlt 24 órában 9200 megbetegedést regisztráltak, ami május 2-a óta a legalacsonyabb napi adat.

A halálos áldozatok száma ezzel szemben rekordmennyiséggel növekedett, egy nap leforgása alatt 119 ember életét követelte a SARS-CoV-2 vírus. Ezzel összesen 2537 megerősített haláleset történt, viszont számos kétely övezi ezeket az adatokat, többen azzal vádolják az orosz hatóságokat, hogy jelentősen aluldatálják a halottakat. Soron kívül Magyar Péter célja, hogy fél éven belül megelőzzék a Fideszt

Erre az orosz hatóságok azt a magyarázatot adták, hogy minden egyes koronavírus-gyanús halálesetnél boncolást végeznek, és csak azokat adják hozzá ehhez a nyilvántartáshoz, akiknél nem volt korábbi krónikus betegség, így a haláluk közvetlenül a koronavírushoz köthető.

Nem érdemes elmenni azon vélekedés mellett sem, hogy mivel Oroszországba jóval később tört be a járvány, ezért több idejük volt felkészülni a kórházi kapacitás és tesztelési kapacitás terén. Gyakori érv ez az orosz hatóság részéről, ami adott esetben még legitimnek is tekinthető.

Amíg Oroszországban romló félbe van a helyzet, Ázsia egyes részein már kifejezetten ígéretes tendenciák mutatkoznak:

https://liner.hu/javul-a-koronavirus-helyzet-azsiaban-de-meg-nem-nyugodhatnak-meg-teljesen/

Magyar Péter Vogel Evelin felvételeiről: lehetnek rajta kellemetlen részek

Ugyanakkor hozzátette, ezeken a felvételeken nem lesznek hallhatóak bűncselekmények, ahogyan árulás sem.