Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,90 Ft
Euró
391,04 Ft
Font
457,83 Ft
Bitcoin
60,498 $

Rusvai Miklós is megtippelte, mikor tetőzhet a járvány harmadik hulláma

Dr. Rusvai Miklós virológus elmondása szerint „nagy kő esett le a szívéről”, amikor meglátta a 11. heti szennyvízminta-adatokat, melyekből kiderült, hogy több nagyvárosban is csökkenő tendenciát mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja.

Budapest, 2021. március 24. Kádár Katalin fõorvos beolt egy férfit a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyagának elsõ adagjával a fõvárosi Szent János Kórház Kútvölgyi tömbjében kialakított oltóponton 2021. március 24-én. MTI/Kovács Attila
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A Nemzeti Népegészségügyi Központ által közzétett 11. heti szennyvízminta-adatokból kiderült, hogy a budapesti agglomerációs településeket, Salgótarjánban és Tatabányán is csökkenő tendenciát mutat a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja, a többi nagyvárosban pedig stagnáló tendencia figyelhető meg.

Rusvai Miklós a Bors megkeresésére fogalmazott úgy, hogy nagy kő esett le a szívéről ezeket az adatokat látva, ugyanis mint mondta, „éppen erre vártunk”. A víruskutató elmondása szerint ezen adatok alapján tartja a korábbi előrejelzését, melynek értelmében „március utolsó napjaiban fog tetőzni a járvány”. Soron kívül Szentkirályi Alexandra megegyezett Lázár Jánossal a BKK-s dolgozói jegyekről

„Úgy gondolom, a járvány harmadik hulláma egy héten belül tetőzik, majd a járványtani adatok végre fokozatosan csökkenni kezdenek”

véli a szakértő.

Rusvai úgy gondolja, amennyiben még több ember fogja kérni a vakcinát, és az oltási program is fel tud pörögni, akkor akár május végére a teljes nyitást is elérhetjük Magyarországon. „Nem győzöm hangsúlyozni: vakcinázni, vakcinázni, vakcinázni” – tette hozzá.

A virológus jóslata szerint a számok terén az igazi tetőzés csütörtök és vasárnap közé eshet majd, meglátása szerint vasárnapig eléri a maximumot a kórházban ápoltak és a lélegeztetőgépen lévők száma. Kiemelte: a halottak száma várhatóan inkább jövő hét elején tetőzhet.

Bőnyi iskolai késelés: javítóintézetbe kerül a 12 éves elkövető

30 napra rendelte el a Győri Járásbíróság annak a 12 éves lánynak a letartóztatását, aki szívtájékon szúrta osztálytársát.