Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
364,48 Ft
Euró
394,66 Ft
Font
466,81 Ft
Bitcoin
56,274 $

WHO: elfogadhatatlan, ami a szegény és gazdag országok között történik a vakcinaelosztással

Az Egészségügyi Világszervezet főigazgatója legutóbbi sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy a fejlett és fejlődő államok közti jelentős különbségek alááshatják a vakcinációs program sikerességét.

...svg content...Genf, 2020. március 9. Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) etióp főigazgatója sajtótájékoztatót tart a koronavírus-járványról a szervezet genfi székházában 2020. március 9-én. MTI/EPA/Keystone/Salvatore Di Nolfi
Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Covax programmal a WHO szándéka eredetileg az volt, hogy olyan országokba is eljuttassa a létfontosságú koronavírus elleni védőoltásokat, ahová pénzügyi okokból kifolyólag máskülönben nem szállítottak volna egyetlen adagot sem.

Tedrosz Adhanom Gebrejeszusz március 21-i beszédét azzal kezdte, hogy felhívta a figyelmet a tuberkulózis egyre intenzívebb terjedésére, ami a koronavírus-járvány mellett súlyos egészségügyi krízissel járhat, hiszen az elmúlt évben jelentősen megnőtt a tbc áldozatainak száma is. Soron kívül Börtönben marad az óbudai alpolgármester

A főigazgató ezután kitért a covid-pandémiára, melyről elmondta, napjainkban a szegényebb sorsú országokban élő idősek, illetve orvosok és ápolók a legveszélyeztetettebbek, egyúttal közölte, miközben nyugaton már a fiatalabb korosztályt is oltják, addig Afrikában és Ázsia bizonyos államaiban még neki sem fogtak a vakcinációnak.

Még ha el is kezdenék az oltást, nem biztos, hogy maradna elegendő mennyiségű koronavírus elleni készítmény, ezáltal kérdésessé válhat nemcsak a Covax, hanem a globális védekezés sikere is – írta a Newsclick hírportál.

A járvány nyomon követésével kapcsolatban Gebrejeszusz elmondta, szakértői tanácskozások után elhatározták, hogy egy új rendszer kidolgozását célozták meg, mellyel pontosabban meg lehet figyelni a fertőzötteket és a kontaktjaikat, így elkerülhető a gócpontok kialakulása.

Egymás megműtésére is képesek a hangyák, antibiotikummal gyógyítanak

Persze nem úgy kell elképzelni, mint az embereknél, viszont egyetlen másik fajnál sem találkoztak még hasonlóval.

Egy eltűnt 16 éves lányt keresnek, életjele sem ad magáról

Eltűnése óta életjelet sem ad magáról az a 16 éves lány, akinek július 6-án veszett nyoma 12 óra körül Dióskálról. Ismeretlen helyre távozott, és jelenleg nem tudni, hol van, mit csinál, kik veszik körbe.