Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,309 $

Megérkezett a koronavírus az egymillió menekültnek otthont adó bangladesi menekülttáborba

Az ENSZ és Banglades kormánya is szörnyű hírről számolt be a tegnapi nap folyamán: megtalálták az első koronavírus-fertőzöttet a bangladesi Cox Bazar menekülttáborban, ahol jelenleg 1 millió Rohingja menekült tartózkodik.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A Rohingya kisebbségnek szomorú története van, amelyet szükséges tisztázni a kontextus szempontjából: a Rohingya népcsoport a Bangladessel szomszédos Mianmar területén korábban nagyobb számban jelenlévő, muszlim vallású kisebbség volt, mely ellen brutális erőszakhadjáratot folytattak.

A mianmari (korábban burmai) vezetést már népirtással is vádolták a Rohingya kisebbségre vonatkozóan, és több millióan menekültek el az otthonukból, közülük közel egymillióan a bangladesi Cox Bazar menekülttábor lakói lettek a saját országukban zajló erőszak elől megszökve. Soron kívül Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Az ENSZ beszámolója szerint a menekülttábor első azonosított esetei között egy Rohingya és egy bangladesi állampolgár található. Daniel P. Sullivan emberi jogi aktivista szerint ez egy rémálomszerű forgatókönyv megvalósulása, ami példátlan tragédiával végződhet.

„A menekültek között eddig is borzasztó volt az általános egészségügyi állapot, és a táplálkozásuk sem volt megfelelő. Most pedig az előttünk álló monszun időszak további táptalaja lehet a vírus terjedésének”, mondta Sullivan.

mondta.

A bangladesi kormány március végén függesztette fel a legtöbb szolgáltatást a menekülttáborokban országszerte, ideértve az oktatásokat és az önkéntes munkákat is. Az egészségügyi hatóságok megkezdték a fertőzöttek gyógyítását és elkülönítését, a továbbiakban pedig minél több tesztet fognak elvégezni a táborok lakóin.

Eközben világszerte a fertőzések száma elérte a 4.5 millió főt:

https://liner.hu/koronavirus-kozel-4-5-millio-fertozott-es-tobb-mint-300-ezer-halott-az-eddigi-merleg/

Agyonlőttek egy 16 éves késes támadót Ausztráliában

Újabb késes támadás történt Ausztráliában, ezúttal egy 16 éves radikalizálódott tinédzsert lőttek agyon a rendőrök.

Messi a gólja mellett öt gólpasszt osztott ki, Suarez mesterhármast szerzett

Történelmi ütést mért a NY Red Bullsra az Inter Miami szombaton az MLS aktuális fordulójában, így a csapat tagjai a lehető legjobb hangulatban látogathatnak ki az F1-es Miami Nagydíjra.

Nagy meccs vár a Paksra vasárnap, élőben közvetíti a tv

A Paks mérkőzését is élőben közvetíti a televízió, akik arra készülnek, hogy sorozatban második győzelmüket is megszerezzék.