Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,49 Ft
Euró
389,49 Ft
Font
455,42 Ft
Bitcoin
57,696 $

Egyre több profitot szeretnének maguknak termelni a vakcinagyártók

Minden jel arra utal, hogy a Pfizernél azon gondolkodnak, miként növelhetnék meg a vakcinák után járó bevételeiket.

Ikervár, 2021. március 17. Az AstraZeneca koronavírus elleni oltóanyaga második adagjával töltött fecskendők az oltás napján Fehér Adrienn háziorvos ikervári rendelőjében 2021. március 17-én. MTI/Varga György
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Business Insider írta meg elsőként, hogy a Pfizer pénzügyi vezérigazgató-helyettese, Frank D’Amelio, valamint a cég befektetési vezérigazgató-helyettese a vállalat legutóbbi konferenciáján arról tárgyaltak, jelentős lehetőségek nyíltak meg arra, hogy emeljék a védőoltások árát.

D’Amelio a virtuális megbeszélésen elmondta, ha a kereslet és kínálat arányát figyeljük, és megvizsgáljuk a jelenlegi árazásokat, akkor láthatjuk, hogy a piacon természetesnek mondható folyamatokkal ellentétes történések játszódnak le. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az üzletember hozzátette, megérti, hogy a pandémia hozzájárult a vakcinahiányhoz, illetve ahhoz, hogy a kormányok több beszállítótól is keresik a szereket, ám véleménye szerint ez kontraproduktivitást eredményez.

D’Amelio úgy gondolja, ha vége lesz a koronavírus-járványnak, egészen biztosan emelni fognak az árakon, de azt sem tartja elképzelhetetlennek, hogy még a harmadik hullám derekán is eszközölhetik a drágulást.

Egyelőre biztos, hogy maradnak a jelenleg megszokott árak, ám a pandémia endémiává való zsugorodása esetén a mostani gyártási volumen mellett a Pfizer megfontolja, milyen üzleteket köt majd a kormányokkal.

Egészen furcsa érzés azt tapasztalni, hogy a Pfizer és a cég vezetősége üzleti potenciált lát a vakcinákban ahelyett, hogy egy egyszeri alkalomként gondolna a világjárványra, melynek megfékezésének egy közös, mindenen átívelő érdeknek kellene lennie, nem pedig szimpla haszonszerzési lehetőségnek.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.