Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,57 Ft
Euró
389,06 Ft
Font
452,28 Ft
Bitcoin
63,071 $

Technokirályra változtatta titulusát Elon Musk

Ha nem lett volna elég a vezérigazgatói megnevezés, a Tesla főnöke „Technoking”-re változtatta hivatalos titulusát.

New York, 2019. április 5. Elon Musk, a Tesla Motors vezérigazgatója távozik a meghallgatásáról egy New York-i bíróságról 2019. április 4-én. Muskot az Egyesült Államok Biztonsági és Kereskedelmi Bizottsága (SEC) perelte be a bizottsággal előzőleg kötött megállapodásának állítólagos megsértése miatt. MTI/EPA/Justin Lane
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Securities and Exchange Commission (SEC) hivatalos jelentése szerint Elon Muskot mostantól Technokirálynak kell szólítani cégen belül, míg Zach Kirhornt, a pénzügyi hivatal vezetőjét „Mater of Coin”-nak, vagyis Érmemesternek hívják.

Egyelőre nem tudni, hogy egy új precedenst szándékoztak-e megteremteni a Teslánál, vagy csupán viccről van szó, bár az SEC-hez benyújtott dokumentumok bizalmasak és hivatalos jellegűek, így lehetséges, hogy egyszerre mindkét feltevés érvényes. Soron kívül 400 fős küldöttséggel érkezik a kínai elnök, aki miatt a légteret is lezárhatják

A Tesla egy hónapja több mint 1,5 milliárd amerikai dollár értékben vásárolt fel bitcoint, valamint bejelentették azt is, hogy elfogadják fizetőeszközként a kriptovalutákat, ami azt jelenti, hogy bárki vásárolhat magának egy luxus elektromos autót virtuális érmékért cserébe.

A titulus érdekes választásnak tűnik, valószínűleg Musk már unhatta a hagyományos CEO és CFO posztokat, és kicsit fel szerette volna pezsdíteni az életet ezen a fronton is.

A milliárdos üzletembert nemrég éppen az SEC vizsgálta ki, amiért a Dogecoin nevű mémvaluta árfolyamát manipulálta, ám bizonyítékot nem találtak ellene, hiszen mindössze Twitter-bejegyzéseivel népszerűsítette a korábban viccként indult, mára már egészen értékessé vált kriptovalutát.

Nem tudhatjuk, valójában mi állhat a titulusváltás mögött, azt sem tartjuk kizártnak, hogy Elon Musk él-hal a technóért, és szívesen csatlakozik rave bulikhoz, ahol kiélheti szenvedélyét.

Dráma Párizsban, a PSG kiesésével döntős a Dortmund a Bajnokok Ligájában

Eldőlt, melyik csapat jutott be elsőként a Bajnokok Ligája döntőjébe a PSG és a Dortmund közül.

Az USA után olasz egyetemekre is átgyűrűztek a palesztin-párti tüntetések

Azt követően, hogy az Egyesült Államokban már hetek óta jelentős palesztin-párti megmozdulások zajlanak a különböző egyetemeken, a jelenség az olaszországi felsőoktatási intézményekre is átterjedt.