Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
62,777 $

Szijjártó a Szputnyikról: a soron következő ütemben 480 ezer adag vakcina érkezik Magyarországra

Szijjártó Péter külügyminiszter folyamatosan munkában van, nem sokkal ezelőtt egyeztetett az orosz kollégájával, többek között a vakcinaszállítmányról is.

Fotó: Facebook/Szijjártó Péter
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

A kormány már többször is hangsúlyozta, hogy a keleti vakcinák nélkül Magyarország nehéz helyzetben lenne, hiszen a Brüsszelen keresztül érkező szállítmányok nem elegendőek és rendszeresek az eltérések.

Ezzel szemben Oroszország és Kína tartja magát az időpontokhoz, a mennyiségekhez, ami mindenképpen jó hír, látván a harmadik hullám okozta károkat. Hétfő reggel is súlyos számokat közölt az operatív törzs. Soron kívül Szentkirályi Alexandra a Szomszédok legendájával, Vágási Ferivel üzent Karácsonynak

Sergej Lavrov orosz külügyminiszterrel ma reggel egyeztetett Szijjártó, és átbeszélték a legutóbbi találkozójukon kötött megállapodások végrehajtását. „Itt jól állunk: a magyar vasúti kocsik szállítása megindult Egyiptomba, az október utáni gázvásárlásunkról pedig zajlanak a szakértői egyeztetések.” – írta posztjában a magyar külügyminiszter.

Már a fiatalabb korosztályból is sokkal többen kerülnek a magyar intenzív osztályokra

Ami ennél is fontosabb, az orosz Szputnyik V-oltóanyagból hamarosan egy újabb jelentős szállítmány érkezhet Magyarországra. „Mindemellett egyeztettünk a Szputnyik- oltóanyag következő hetekre vonatkozó szállítási menetrendjéről: a soron következő ütemben 480 ezer adag vakcina érkezik Magyarországra, az ezen felüli márciusi szállítások pontosítása pedig a következő napokban történik meg.”

Ennyivel drágább jelenleg az üzemanyag Magyarországon a régiós átlagnál

Még mindig szemmel látható a különbség.

Az Arsenal újabb nyomás alá helyezheti a Manchester Cityt, élőben adja a tv

Az Arsenal és a Manchester City is pályára lép szombaton az angol bajnokságban, és lehetséges, a Liverpoolnak már nincs reális esélye a címre.