Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,937 $

Nagy hír: olimpiai résztvevő a magyar női kardválogatott, irány Tokió!

Egy újabb remek magyar érdekeltségű sporthír, hiszen a magyar női válogatott biztosította a részvételét a tokiói olimpián.

...svg content...Fotó: Budapest, 2021. március 14. Márton Anna, Katona Renáta, Battai Sugár Katinka és Pusztai Liza (b-j), a magyar női tőr csapat tagjai örülnek, miután kiharcolták az olimpiai részvétel jogát a Zarándi Csaba kard csapat világkupaversenyen a BOK Sportcsarnokban 2021. március 14-én. MTI/Illyés Tibor
Sport

Takács Petra

Szerkesztő

A magyar női kardválogatott negyedöntőbe jutott a budapesti világkupaversenyen, az ukránok pedig már biztosan nem nyerik meg a viadalt, ezzel eldőlt, hogy a magyar csapat indulhat a tokiói olimpián.

A magyarok – Márton Anna, Pusztai Liza, Katona Renáta és Battai Sugár összeállításban – a 32-es táblán 45-23-ra legyőzték az indiaiakat, majd szoros küzdelemben 45-40-re a németeket. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Ezzel közel kerültek a tokiói kvóta megszerzéséhez, ami azzal vált biztossá, hogy az ukránok vereséget szenvedtek a negyeddöntőben. Az olimpiai részvétel kiharcolásához a legjobb nyolc közé kerülés esetén az kellett, hogy az ukrán együttes ne nyerje meg a mostani, utolsó kvalifikációs világkupát.

Hatalmas fordulatot vehet Cristiano Ronaldo karriere

Magyar női kardválogatott először szerepelhet nyári játékokon. Ez egyben azt jelenti, hogy egyéniben is garantált a maximális hely, azaz három magyar léphet majd pástra Tokióban. A férfi válogatott már korábban kiharcolta a részvétel jogát.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.