Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,24 Ft
Euró
389,02 Ft
Font
454,67 Ft
Bitcoin
57,813 $

Egy új tanulmány szerint ekkorra fogyhat el a Föld oxigénje

Az oxigén az a létfontosságú elem, amelynek exobolygókon való jelenlétét gyakran a lehetséges élet indikátoraként fogadják el. A Föld oxigéntartalmú légköre azonban, amely lakhatóvá teszi a bolygónkat, nem biztos, hogy örökké tart.

Fotó: Zhimai Zhang/Unsplash
Tudomány

Kornis Vivien

Szerkesztő

Egymilliárd éven belül elfogyhat az összes oxigén a Földön, amely minden állat és növény pusztulását okozhatja, derül ki a Nature Geoscience-ben közölt új tanulmányból. A Szputnyik News összefoglalója szerint ugyan a kutatás előrejelzése egymilliárd év, természetesen biztosan nem állapítható meg erre vonatkozó adat.

A tanulmány szerzői szerint az oxigén eltűnése elkerülhetetlenné válik a Nap öregedésével és az általa kibocsátott hő mennyiségének növekedésével. A kutatás eredményei a Föld atmoszférájának modelljén alapszanak, melyen több mint 400 ezer tesztet végeztek el.  Soron kívül Mire számíthatunk az idei strandszezonban? Íme a leghasznosabb információk

A kutatás a NASA programjának részeként vált lehetővé, amely keretében a különböző exobolygókon való élet lehetőségét vizsgálják.