Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,738 $

A honvédség fontos segítséget nyújt az oltási programhoz

Öt mobil oltópontot, úgynevezett oltóbuszokat biztosít a honvédség az oltási program meggyorsítására, amelyben akár naponta 150 embernek tudják beadni a koronavírus elleni vakcinát.

...svg content...Szolnok, 2021. március 9. Az MH Béketámogató Kiképző Központban bemutatott oltóbusz Szolnokon 2021. március 9-én. A Magyar Honvédség (MH) öt oltóbusszal vesz részt a koronavírus-járvány megfékezésében, az átoltottság elérésében. Egy oltóbusszal egy nap alatt százötven embert lehet beoltani. MTI/Mészáros János
Belföld
Author image

Nagy Noel

Szerkesztő

Németh Szilárd, a Fidesz-KDNP politikusa és a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára bejelentette, a Magyar Honvédség oltóbuszokkal vesz részt az oltási programba, jelenleg öt mobil oltóállomást lehet igénybe venni – idézte a HVG.

Mint mondta, a mobil oltópontokon összesen tíz ember dolgozik, köztük orvosok, mentőtisztek, szakasszisztensek, felcserek és adminisztrátorok. Már az egyik oltóbusz helyszínét is bejelentették, amely a hír ismertetésének helyszínéül szolgáló Szolnok lesz. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

Fontos információ az is, hogy a járműveket csak olyan lehet használni, ahol nem tud közvetlen áramforráshoz csatlakozni, ugyanis a buszok energiaellátását áramtermelő aggregátorral fogják segíteni.

Németh elmondása szerint a mobil oltóállomásokkal nemcsak a honvédség tagjait fogják oltani, akik immunizálása ezen a héten kezdődött meg, hanem a jövő héttől kezdődően a lakosság beoltását is segíteni fogják.

Az államtitkár bejelentésének értelmében az oltóbuszok mellett felállítanak izolációs, megfigyelő sátrakat is, ahol az oltást követően tudnak várakozni az emberek, valamint elmondta, a járműveket majd egy automata permetbefúvásos rendszerrel fogják fertőtleníteni.

Magyarországon felpörgették a lakosság oltását az elmúlt hetek során, Orbán Viktor miniszterelnök egy nemrég nyilvánosságra hozott videójában fogalmazta meg, hogy áprilisig 2.5 millió, májusig pedig 4.5 millió honfitársunk beoltása van tervben.