Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,98 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
62,975 $

Müller Cecília figyelmeztette azokat, akik már megkapták az első oltásukat

Az országos tisztifőorvos egy nagyon fontos dologra hívta fel a figyelmet, amit jobb észben tartani, főleg most, hogy ilyen mértékben tombol a harmadik hullám.

...svg content...Fotó: Békéscsaba, 2021. március 9. Újonnan érkezett orosz fejlesztésű Szputnyik V koronavírus elleni vakcinát mutat Hegyi Tibor főgyógyszerész Békéscsabán, a Békés Megyei Központi Kórház Dr. Réthy Pál Tagkórházában 2021. március 9-én. MTI/Lehoczky Péter
Belföld
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az operatív törzs keddi sajtótájékoztatóján az is kiderült, hogy megkezdik a rendvédelmi dolgozók és katonák oltását, illetve Müller Cecília tisztázta, miszerint a háziorvosok biztosan nem tartanak vissza vakcinákat.

Az oltások kapcsán kitért egy nagyon fontos részletre, miután lehetnek olyan beoltottak, akik azt gondolják, hogy az első adag beadását követően rögtön lazábbra veheti az életét és nem kell odafigyelnie a védekezésre. Soron kívül Videón Mbappé újabb gólja és gólpassza, simán nyert a Real Madrid

Müller óva int ettől, különösen a harmadik hullám idején, amikor tömegével kerülnek kórházba emberek. „Az oltás felvételét követően természetesen senki ne érezze még magát védettnek. Erre kifejezetten szeretném felhívni a figyelmüket.”

„Ahhoz, hogy az immunrendszerük reagáljon a beadott védőoltásra, elkezdődjön a szervezetben az ellenanyag-termelés, illetve az úgynevezett sejtes immunitás megindulásához legalább két-három hét szükséges.”

Szlávik: az elkövetkezendő két hét nehezebb lesz, mint az elmúlt egy év

„Tehát, aki megkapta az oltást, az egy nagyon fontos, rendkívül fontos dolog, mert ő előbb-utóbb már az első oltást követően is mintegy két héttel bizonyos fokú védelmet fog élvezni. Elsősorban a súlyos lefolyású, szövődményes esetekkel szemben még, ha meg is fertőződik, nem fog kórházba kerülni.”

„Ugyanakkor abban a két hétben, három hétben, ameddig nem alakul ki az immunitásnak ez a foka, ugyanúgy veszélyeztetett, mintha még nem lenne oltva. Egy hamis, álbiztonságot ad annak, aki beoltakozik és azt gondolja, hogy rögtön védetté válik. Ez sajnos nem így van, ez nem igaz. A szervezetnek ki kell termelnie azokat az ellenanyagokat, amik megvédenek bennünket.”

Tömeges lövöldözés történt az USA-ban, többen meghaltak

Tucatnyi a sérült, és halottak is vannak, akik egy alabamai tömeges lövöldözésben vesztették életüket az Egyesült Államokban.

Videón Dzsudzsákék drámai veresége Nyíregyházáról

Az újonc Nyíregyháza is legyőzte a nemrég edzőváltáson átesett Debrecent, akik egyelőre nem állnak jól a bajnokságban.