Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,83 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
453,75 Ft
Bitcoin
64,143 $

Óriási: a Liverpool szurkolók közösségi gyűjtésbe kezdtek a sztárjátékos leigazolásáért

Számos klub tudná soraiban a Paris Saint-Germain 22 éves francia csillagát, Kylian Mbappét, ám a Liverpool szurkolói tettek eddig ezért a legtöbbet, hogy ez a vágy valósággá váljon.

Saint-Denis, 2018. október 16. A francia Kylian Mbappe (b) és a német Toni Kroos a labdarúgó Nemzetek Ligájában játszott Franciaország – Németország mérkõzésen a saint-denisi Stade de France-ban 2018. október 16-án. MTI/EPA
Sport

Nagy Noel

Szerkesztő

Kylian Mbappe az egyik legnépszerűbb játékos a vörösök szurkolóinak körében azok közül, akik nem a klub színeiben játszanak, köszönhetően a francia egy tavalyi nyilatkozatának, amelyben méltatta Jürgen Kloppot és gárdáját, „gépeknek” nevezte őket.

A Liverpoolnak sikerült is behúzni a bajnoki címet, és már akkor nyáron elindult a közösségi médiában a #Mbappe2020 nevű hashtag, amelynek útján a szurkolók valósággal könyörögtek a klubvezetésnek, hogy igazolják le a VB-győztes támadót. Soron kívül Ismét növekedésnek indultak az élelmiszerárak, mutatjuk, mi drágult a leginkább

A nyáron nem is egyszer hozták szóba a sajtóban, hogy Mbappe csapatot válthat, a Real Madrid és a Liverpool volt a legfőbb kérője a franciának. A koronavírus-járvány azonban minden klubot költségcsökkentésre kényszerített, így nem tudták a meglehetősen nagy árcédulával rendelkező franciát megszerezni.

Mbappe szerződése azonban 2022 nyarán le fog járni, és már elindultak a találgatások a jövőjével kapcsolatban, miszerint meghosszabbítja a szerződését, vagy a PSG még idén nyáron megszabadul tőle, hogy utolsó lehetőséget kihasználván nagy pénzt kaszáljon a játékjogából.

A Liverpool továbbra is folyamatosan a kérők sorában szerepel, ám jóval nehezebb dolguk lehet idén nyáron az idei teljesítményükre tekintettel. Jelen állás szerint amennyiben nem mennek át radikális formaváltozáson a Premier League tekintetében, vagy nem nyerik meg a Bajnokok Ligáját, akkor a vörösök jövőre nem lesznek BL-indulók.

Kylian Mbappe megszerezésének egyik kulcsa pedig értelemszerűen a Bajnokok Ligájában való részvétel, így ha komolyan gondolják a tavalyi bajnokok a fiatal francia támadó leigazolását, akkor ez alapvető feltétel – amely lassan elúszni látszik, legalábbis a Premier League oldaláról. Megjegyzendő, hogy a szezon kiszámíthatatlansága miatt még simán odaérhet a top négybe Jürgen Klopp gárdája.

Két Liverpool szurkoló azonban mindennek ellenére egy nagyon ambiciózus tervet eszelt ki, amelynek egy célja van: megszerezni Mbappét a csapathoz – számolt be róla a talkSPORT. Ehhez pedig felállítottak egy GoFundMe oldalt is, közösségi finanszírozás útján akarják összegyűjteni a francia 250 millió fontos kivásárlási árát.

„HOZZUK EL MBAPPÉT A LIVERPOOLBA” – írják az oldalon. „Mivel a Liverpoolnak nem áll rendelkezésére annyi forrás, hogy megtegyék az ajánlatot, úgy gondoltuk, besegítünk a pénzgyűjtésbe, amibe be szeretnénk vonni a Liverpool rajongókat világszerte. Sokkoljuk együtt a futballvilágot”

„Körülbelül 100 millió Liverpool-drukker van a világon, így ha mindenki csak 2.5 fontot adományoz, az már elegendő lesz ahhoz, hogy tárgyalásba kezdjük Kyliannal. Fogjunk össze, és a történelem során először mi gyűjtsük össze egy játékos átigazolási díját, kezdjük rögtön világrekorddal. Írjunk történelmet”

Amennyiben Liverpool szurkoló vagy, és akarsz ehhez a küldetéshez adományozni, itt teheted meg. A végén megjegyzik, hogy amennyiben nem sikerül a küldetést teljesíteni, az összegyűjtött pénzt az LFC Alapítványnak adják, amely jótékony célra fordítja az összeget.