Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,37 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
454,96 Ft
Bitcoin
57,519 $

Orbán Viktor meghatározta az oltási célokat a következő hónapokra

Orbán Viktor, Magyarország miniszterelnöke két részes „Vakcinainfó Extra” című videójában számolt be arról, hogy az előttünk álló időkben mennyi embert terveznek beoltani a jelenlegi terv alapján.

Budapest, 2021. március 5. A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor kormányfő interjút ad a Jó reggelt, Magyarország! című műsorban Nagy Katalin műsorvezetőnek a Kossuth rádió stúdiójában 2021. március 5-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Nagy Noel

Szerkesztő

Mint mondta, életünket jelenleg két párhuzamos műfaj határozza meg: egyrészt folyamatosan oltják Magyarországon azokat, akik regisztráltak a koronavírus-vakcinára, másrészt újult erővel kezdett el a támadni a vírus harmadik hulláma a brit variáns útján.

„Azért kell zárnunk, hogy minél hamarabb nyithassunk” – mondta a miniszterelnök, valamint újfent mindenkit arra kért, hogy regisztráljon a vakcinára, és kérje az oltást, mert akkor a beoltottak száma gyorsabban fog növekedni, mint az új fertőzöttek száma. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Második videójában Orbán Viktor kiemelte ismét, az oltás önkéntes alapon zajlik és csak azokat fogják beoltani, akik regisztráltak már a vakcinára. Ismertette, eddig 2 816 554 magyar regisztrált be az oltásra.

„Oltunk, mindennap oltunk, ezen a hétvégén is, sőt, még húsvétkor is fogunk” – mondta a miniszterelnök, valamint hozzátette, amit Kovács Zoltán államtitkár már a mai nap során közölt, hogy ezen a hétvégén át fogjuk lépni az egymillió beoltottat.

Orbán Viktor úgy fogalmazott a jelenlegi terv szerint április elejére 2.5 millió, május elejére több mint 4.5 millió, később pedig akár 7-8 millió ember is beoltásra kerülhet, amennyiben minél többen regisztrálnak. A miniszterelnök zárásként ismét arra kért mindenkit, oltassa be magát és regisztráljon a vakcinára.

Újabb részletek láttak napvilágot a soroksári késelésről

A két férfi kamionsofőrként dolgozott, s épp pihenőidejüket töltötték, amikor vitatkozni kezdtek. Ez dulakodásig fajult, majd egyikük kést rántott.