Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

Tízszer nagyobb eséllyel halnak bele a gyerekek öngyilkosságba, mint koronavírus-fertőzésbe

A Johns Hopkins Orvosi Egyetem professzora szerint a gyermekek mentális egészségére kellene összpontosítani ahelyett, hogy a covid-fertőzés rizikóit mérlegeljük esetükben.

Fotó: Unsplash
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Dr. Martin Makary elmondta, a legújabb tanulmányok alapján a 18 év alatti tinédzsereknél és gyerekeknél 91-100 százalékkal megemelkedett az öngyilkosságot elkövetők aránya, ami azt jelenti, hogy tízszer nagyobb eséllyel halnak bele a depresszió legsúlyosabb válfajába, mint koronavírus-fertőzésbe.

A március 2-án közzétett kutatást a FAIR Health szervezet készítette el, elemzésükben pedig rámutatnak arra, hogy a koronavírus-járvánnyal kapcsolatos iskolabezárások és országos zárlatok következtében exponenciálisan megnőtt az öngyilkossági gondolatokkal küzdő fiatalkorúak száma – írta a The College Fix portál. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

A tanulmány szerzői kiemelték, hogy országszerte 300 százalékos növekedést tapasztaltak a sürgősségi osztályra szállított gyermekeknél, akik valamilyen pszichés gondokkal küzdöttek, és kárt tettek saját magukban.

Szakértők szerint mindez egyértelműen összefüggésbe hozható a koronavírus-járvány terjedésének megfékezésére érvénybe léptetett korlátozásokkal, amelyek a gyerekeket oly módon érintik, hogy távoktatásra kényszerülnek.

A lap felhívta a figyelmet arra, hogy egyre többször találkoznak szülők horrorisztikus beszámolóival, amelyekből sajnos látszik, milyen mély lelki sebeket hagy a zárlat és a bizonytalanság a fiatalokban.

Az egyik illinois-i tinédzser januárban akasztotta fel magát, mert nem bírta elviselni a depressziót, ami a lezárások ideje alatt alakult ki nála, decemberben pedig egy Maine állambeli kamasz döntött úgy, hogy elviselhetetlen szorongás helyett inkább a halált választja.

Amennyiben úgy érzi, önnek is segítségre van szüksége, hívja a 116-123, vagy a 06 80 820 111-es ingyenes számot, ahol a krízishelyzetben lévőket segítők nyújthatnak támogatást önnek.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.