Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,83 Ft
Euró
391,11 Ft
Font
458,03 Ft
Bitcoin
64,597 $

Ekkor tetőzhet leghamarabb Magyarországon a harmadik hullám

Ferenci Tamás biostatisztikus az RTL Híradónak beszélt arról, hogy szerinte mikor tetőzhet leghamarabb a harmadik hullám Magyarországon.

Nyíregyháza, 2021. március 3. Gulyás Gábor háziorvos beoltja egyik páciensét a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájával nyíregyházi rendelőjében 2021. március 3-án. MTI/Balázs Attila
Belföld

Hujber Dávid

Szerkesztő

A jobb hírek közé tartozik, hogy Magyarország már több mint 31 millió vakcinát kötött le és időközben felgyorsították az oltási folyamatot. Ez azt is jelenti, hogy hét napon belül több mint félmillió ember kaphatja meg az oltását.

Müller Cecília országos tisztifőorvos arra is megkérte az embereket, hogy ne válaszoljanak a hivatalos oltási SMS-ekre, mert azok behívók, tartalmazván az oltási helyet és időpontot. Zacher Gábor pedig azt mondta, szerinte teljesen mindegy, hogy melyik vakcinát kapjuk meg. Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Sokakat foglalkoztat a kérdés, hogy mikor lehetünk túl a harmadik hullámon, ami az eddigi legagresszívebb. Ferenci Tamás biostatisztikus az RTL Híradónak adott interjújában úgy fogalmazott, március végén tetőzhet leghamarabb az aktuális hullám, tehát még hetek lehetnek hátra.

A szakember szerint elképzelhető, hogy azok, akik a harmadik hullám ideje alatt lettek súlyos betegek, már a brit variánst kaphatták el. Ez a mutáció másfélszer gyorsabban képes terjedni, mint az eredeti vírus és akár néhány hét alatt meghatározóvá tud válni.

„Az a kérdés, hogy ezt a felfutó szakaszt mikor sikerül megállítani. Azt értem a legoptimistább forgatókönyv alatt, ha beigazolódik ez a dolog, azaz szerencsét hoz minden komponensével, oltás hatásosságával, oltóanyag rendelkezésre állásával, oltási hajlandósággal, és tényleg igaz az, hogy kifejti április elejére a hatását, akkor – mondom, itt a ha – az jelentheti azt, hogy március végére meg tudjuk fogni ezt a dolgot és tetőzni tud.”

Minden várakozást felülmúlt a NASA új kommunikációs rendszere

226 millió kilométerről kaptak üzenetet az egyik szondájuktól.

Divat, pénzkidobás vagy tényleg hatékony a szemránckrém? Szakértők válaszolnak

A szemkörnyékápolók hatékonyságát illetően megosztóak a vélemények: van, aki imádja őket, míg más azt gondolja, hogy nem sok hasznuk van. Most szakértők mondták el, mit érdemes tudni ennek kapcsán.