Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,89 Ft
Euró
390,40 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
63,033 $

A nők bántalmazása ellen masíroznak az olasz férfiak

Olasz férfiak pirosra festett cipőben, piros arcmaszkot viselve hívják fel a figyelmet a nők ellen elkövetett erőszakra több olasz városban.

Fotó: Pixabay
Külföld

Kornis Vivien

Szerkesztő

Néhány napja rendezték meg Biellában, Olaszország Piedmont régiójában a férfiak által nők ellen elkövetett erőszakkal szemben a flashmobot, mellyel a problémára szeretnék felhívni a figyelmet, írja az Il Messaggero.

A flashmob résztvevőinek régi cipőit a szervezők festékszóró segítségével pirosra színezték, és minden férfi vörös arcmaszkot viselt az eseményen. A rendezvényre az ötletet Milena Gabanelli tweetje adta:  Soron kívül Ezek az újítások jöhetnek az iOS 18-cal

Minden egyes nap megölnek egy nőt. De csak nőket látok tüntetni, tiltakozni, segítségért kiáltani. Egyetlen olyan kezdeményezést sem láttam, melyet férfiak szerveztek volna meg, azok ellen a férfiak ellen, akik meggyilkolják a feleségeiket és barátnőiket. Hol vagytok? Nem a férfiak dolga megvédeni a nőket?

– tette fel a kérdést az újságíró Twitteren. 

A biellai esemény után nem sokkal Rómában is bejelentették, hogy hasonló sétát szerveznek a nők bántalmazása ellen. Az esemény felhívásában felhívják a figyelmet arra, hogy a párkapcsolati erőszak a statisztikák szerint világszerte főként a nőket sújtja, és leginkább a férfiak az elkövetők. 

Január 27-én Savona megyében, Albengában hasonló felvonulást rendeztek a férfiak a bántalmazást elszenvedő és partnereik által meggyilkolt nőkért. A március 4-én megrendezésre kerülő akció felhívásában kitértek arra is, hogy a világjárvány elleni harcban meghozott korlátozások miatt különösen sokan válnak családon és párkapcsolaton belüli erőszak áldozatává.


Magyarországon többek között a Nők a Nőkért Együtt az Erőszak Ellen Egyesület (NANE) nyújt segítséget a bajba jutottaknak, telefonszámuk a +36 80 505 101, amely hétfő, kedd, csütörtök és péntek 18-22 óra és szerda 12-14 óra között ingyenesen hívható, új szolgáltatásuk, a chatsegély szerdánként 16-18 óra között vehető igénybe.