Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $

Azonnali hatállyal kizárja a nőket a felsőoktatásból az afgán kormány

Korábbi ígéreteikkel szembefordulva teljes rohamot indított a nők jogai ellen az Afganisztán irányítását tavaly nyáron visszavevő tálib kormány.

Holtan találtak egy fiatal kolozsvári magyar nőt Romániában, végre felfigyeltek a nők elleni erőszakra az országban

Miután egy fiatal kolozsvári magyar nő szombaton eltűnt, majd szerdán már csak holttestét találták meg, Romániában a nők elleni erőszakra irányította a figyelmet a tragédia.

Ferenc pápa: „Egy nőt bántani annyi, mint Istent megsérteni”

Az egyházfő nem először szólal fel a családon belüli erőszak ellen, ami egyre nagyobb számban fordul elő az összezártság miatt.

Tízezrek demonstráltak Európában a nők elleni erőszak felszámolásáért

Emberek tízezrei vonultak utcára Európában a hétvégén a férfiak által a nők ellen elkövetett erőszak felszámolását követelve.

A nők elleni erőszak megelőzéséről és leküzdéséről terjeszt elő javaslatot az Európai Bizottság

Az Európai Bizottság jövő év elején olyan, a nők elleni erőszak megelőzéséről és leküzdéséről szóló irányelv-javaslatot terjeszt elő, amely az Isztambuli Egyezmény célkitűzéseire épül - jelentette be Helena Dalli egyenlőségért felelős uniós biztos az Európai Parlament (EP) plenáris ülésén.

További Hírek

Erőszakkal oszlatták a nők elleni erőszakkal szemben tüntetőket (videókkal)

A Nők Elleni Erőszak Eltörlésének Nemzetközi Napja alkalmából nagyon sok nő vonult utcára, hogy követeljék a nemi alapú erőszak felszámolását.

Bűnösnek vallotta magát a Sarah Everard meggyilkolásával vádolt rendőr

Ügyvédje szerint védence őrszintén megbánta, amit tett, és elfogadta, hogy nem ő az áldozat, hanem az általa elrabolt, megerőszakolt, meggyilkolt fiatal nő, Sarah Everard szerettei és barátai.

Törökország hivatalosan is kilépett a nőket védelmező Isztambuli Egyezményből

Korábban elsőként lépett be, most pedig elsőként lép ki a nők elleni erőszakot felszámolni hivatott Isztambuli Egyezményből Törökország.

4500 km-t utazott egy afgán férfi, hogy megölje volt feleségét

Egy afgán férfi 2018-ban illegálisan utazott közel 4500 kilométert, hogy Törökországban megölje tőle elhidegült feleségét.

Ismét bántalmazás miatt nyomoznak Rihanna exe ellen

Nyomozást indítottak Chris Brown R&B énekes ellen Los Angelesben, a gyanú szerint vita közben kezdett fizikailag bántalmazni egy meg nem nevezett nőt.

Elkeserítő mértékben nőtt a családon belüli erőszakos cselekmények száma Magyarországon

Azonnali cselekvést követel a kormánytól családon belüli erőszak ellen Szél Bernadett független képviselő.

A nők és a gyermekek ellen elkövetett erőszak párhuzamos pandémiája

Az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ), az Egészségügyi Világszervezet (WHO), az amerikai Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ (CDC) és civil szervezetek hadai hívták fel a figyelmet arra, hogy a világjárvánnyal együtt egy másik pandémia is tetőzik a Földön: a nők és gyermekek ellen elkövetett erőszak árnyékpandémiája.

Várandós nőre támadt egy férfi Londonban

Őrizetbe vettek egy férfit egy várandós zsidó nő ellen elkövetett testi sértés gyanújával Londonban, a rendőrség nyomozást indított.

Csoportos szexuális erőszak elkövetése miatt ítéltek halálra két férfit

Pakisztánban halálra ítéltek két férfit szexuális erőszak elkövetése miatt, bár a rendőrfőnök szerint az áldozat tehet arról, hogy megtámadták és gyermekei szeme láttára megerőszakolták őt.

Részegen rátámadt egy nőre egy rendőr, az ítélet kiverte a biztosítékot

Valódi felelősségre vonás nélkül úszta meg szolgálaton kívüli részeg támadását a brit rendőrtiszt - egy parlamenti képviselő kritikája szerint az ítélet ékes példa a “rendszerre, mely cserbenhagyja a nőket és védelmezi a férfiakat”.