Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,598 $

Kásler szerint történelmi előrelépés realizálódik a magyar egészségügyben

Az emberi erőforrások miniszterének szerdai Facebook-bejegyzése alapján az idei év történelmi jelentőségű lesz, mivel emelkednek az orvosi és szakdolgozói bérek, kivezetésre kerül a hálapénz, illetve elkülönül a magán és az állami ellátás.

Budapest, 2021. február 25. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2021. február 25-én. A Magyar Nemzeti Levéltár közzétette a Szovjetunióba elhurcoltak adatbázisát. Az adatbázisban szereplő mintegy 682 ezer digitalizált karton az 1941 és 1956 között a Szovjetunióba hurcolt magyar emberek adatait tartalmazza. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Kásler Miklós közölte, a fokozódó járványhelyzet ellenére is történelmi előrelépés valósul meg a magyar egészségügyben. Ennek keretében jelentősen emelkednek az orvosi és szakdolgozó bérek, kivezetésre kerül a hálapénz valamint különválik a magán és az állami ellátás.

A miniszter Facebook-posztjában hozzátette, mineközben a kollégák, akik már lassan egy esztendeje küzdenek a frontvonalban a koronavírus-fertőzött betegekért, továbbra is példaértékűen helytállnak. Soron kívül Felmérés: ez aggasztja most a legjobban az 50 év feletti korosztályt

„Ugyanakkor számukra is csak az emberek nagyarányú átoltottsága hozhat valódi enyhülést a kimerítő szellemi és fizikai terhelés tekintetében.”

„Hazánkban ahogy az oltási hajlandóság, úgy a beoltottak száma és aránya is, egyaránt kedvezően alakult az utóbbi hetekben. Ez rendkívül fontos, hiszen minden egyes beadott oltással életet mentünk, az ellátórendszert és az egészségügyi dolgozókat pedig tehermentesítjük.”

Kispadon kezd Szoboszlai a Tottenham ellen

Szoboszlai Dominik a Tottenham ellen léphet pályára az Anfield Roadon a Liverpool színeiben, és már a kezdő is ismert.

Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

Egy jólléti ellenőrzésre érkeztek a helyszínre a rendőrök, a házban azonban már csak a nő holttestét találták meg.