Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,80 Ft
Euró
389,48 Ft
Font
455,50 Ft
Bitcoin
57,795 $

Az új szerződés miatt több mint ötezer egészségügyi dolgozó hagyja ott állását

A március elsejétől hatályos új munkaszerződés miatt a hazai egészségügyi dolgozók 5 százaléka, azaz 5000 fő mondott fel, mely nem túl biztató képet mutat a koronavírus harmadik hullámában.

MTI/Komka Péter
Belföld

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az országos kórház-főigazgató kedd esti sajtótájékoztatóján közölte, a magyar egészségügyben dolgozók 95 százaléka írta alá az új munkaszerződést, melyet óriási eredménynek nevezett, ám a dolgozók 5 százaléka nem fogadta el a szerződésben foglaltakat.

Jenei Zoltán elmondta, jelenleg több mint 110 ezer ember dolgozik az állami egészségügyi ellátórendszerben, s a dolgozók többsége elfogadta ugyan az új szerződést, ez a szám azt jelenti, közel 5500 dolgozó távozik az egészségügyből Magyarországon. Soron kívül Kétmilliós kárt okozott egy 16 éves fiatal a Határ úti metróállomásnál

Jenei szerint elképzelhető, hogy az ellátás színvonala ugyanolyan lesz, mint korábban, sőt úgy véli, akár még javulhat is az ellátás színvonala. Az országos kórház-főigazgató a 95 százalékos eredménnyel rendkívül elégedett, meglátása szerint az egyénre lebontott tárgyalások és az információáramlás segítette őket a magas arányú elfogadottságban.

A 24.hu azt írja, Jenei jelezte, tiszteli azokat az egészségügyben dolgozókat, akik a nehézségek ellenére is vállalták, hogy az állami szférában maradnak és segítik a koronavírus elleni harcot.

Az országos kórház-főigazgató később úgy fogalmazott, teljes garanciát lehet adni arra, hogy a koronavírus-járvány alatt is biztosított a hazai egészségügyi ellátás, s bár vannak olyan kisebb városi kórházak, melyekben kisebb-nagyobb létszámban nem írták alá az új szerződést, Jenei szerint átcsoportosítással biztosítani lehet majd a megfelelő körülményeket.

Az olasz maffiával is kapcsolatba kerülhetett a Lánchíd-botrány kulcsfigurája

A volt ügyvéd, Víg Mór egyik cégét kapcsolatba hozták az olasz maffia ’Ndragheta szervezetével.