Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,87 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
453,96 Ft
Bitcoin
64,259 $

Kukába dobják a felesleges covid-vakcinákat ahelyett, hogy beadnák őket

Az egyik sacramentói egészségügyi dolgozó válaszokat keres azokra a nemrég felmerült esetekkel kapcsolatos problémákra, melyek szerint az oltóközpontokban fennmaradt védőoltásokat egyszerűen a szemétbe hajítják.

Kecskemét, 2021. február 26. Oltáshoz előkészített, a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni vakcináját tartalmazó fecskendők a kecskeméti Bács-Kiskun Megyei Oktatókórházban 2021. február 26-án. MTI/Ujvári Sándor
Egészség/Életmód

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A Kron 4 híradásából megtudhattuk, hogy a Rite Aid nevű gyógyszertár abban az esetben sem szolgáltatja ki a megmaradt vakcinákat, ha azokkal már beoltották az összes 65 év feletti, veszélyeztetett korcsoporthoz tartozó idős igénylőt.

„Megkérdeztem, hogy mi legyen a maradék oltásokkal, erre azt válaszolták a feletteseim, hogy szedd őket össze, és dobd a fiolákat a kukába” – mesélte a patika dolgozója a portál megkeresésére. Soron kívül Így startolt el a forint hétfő reggel

A nő az eseten felháborodott, és eldöntötte, hogy utánajár, más Rite Aid gyógyszertárakban is hasonló módon működik-e a fennmaradt védőoltások kezelése. Rájött, hogy másutt szintén ugyanígy járnak el a többletvakcinákkal, ami egészen döbbenetes tény, belegondolva abba, hogy más államokban és országokban hiánycikknek számít az oltóanyag.

Az amerikai Járványügyi és Járványmegelőzési Központ (CDC) útmutatója szerint a koronavírus-vakcinák disztribútorai felé naponta jelenteni kell, összesen hány adagot használtak fel, és mennyi maradt meg a kiszállított szerekből raktáron.

„Miért nem teszik meg azt, hogy nap végén megszámolják a fiolákat, és ha marad néhány adag, akkor szabadon beoltanak vele olyanokat is, akik már nem esnek bele a 65 éves korhatárba? Szerintem logikusabb lenne” – tette hozzá az anonimitását kérő dolgozó.

Mindeközben világszerte egyre nagyobb gondot okoz a vakcinák igazságos elosztása, a WHO Covax-programja ellenére a fejlődő országok többségében a mai napig nincs elegendő mennyiségű védőoltás a lakosság átoltásához.

Összefoglaló videó a Ferencváros 5-1-es győzelméről a Debrecen ellen

A Ferencváros végül 5-1-re győzte le a Debrecent az NB1 hétvégi fordulójában, ami egyúttal rekordot is hozott, mert egy csapat sem rúgott olyan sok gólt egy idény alatt, mint a Fradi.

Testvére helyett akart motoros vizsgát tenni, és ez még mind semmi

Rendőrségi ügy lett belőle, miután úgy döntött, a testvére helyett megy motoros vizsgára, de hamar lebuktak.

Súlyos baleset történt Baján, vonat elé hajtott egy kamion

Ezúttal egy kamionos okozott komoly fennakadást, amikor vonat elé hajtott, mely mintegy 200 méterre állt meg a vasúti átjárótól, de nem siklott ki.