Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,58 Ft
Euró
389,34 Ft
Font
453,86 Ft
Bitcoin
64,299 $

Meg vannak számlálva a napjai az egyszer használatos műanyagoknak hazánkban

Júliustól lép életbe az a rendelet, mely több egyszer használatos műanyageszközt von ki a forgalomból, többek között a vékonyfalú nejlonzacskókat és a műanyag evőeszközöket.

Greenbox

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Az Európai Unió új hulladékgazdálkodási rendeletével együtt július elsejétől itthon is változni fognak az egyszer használatos műanyagokra vonatkozó szabályok, azzal a céllal, hogy megelőzzék a műanyaghulladék létrejöttét, írja az Infostart.

Mivel például a műanyagzacskók forgalmazására nincsen semmilyen komoly taszító intézkedés – az érvényben lévő termékdíj nem nevezhető annak – ezért mindenképpen előrelépés a szabályozás az eddigihez képest, írta az Italos Karton Környezetvédelmi Egyesülés. Soron kívül Saját házában késeltek halálra egy várandós nőt, nagy erőkkel keresik a tettest

A 15 és 50 mikron falvastagságú műanyagzacskók tiltásra kerülnek az új szabályozás értelmében, ezeket a jövőben csak fenntartható anyagokból készült változatban lehet árulni. A 15 mikron alattiak termékdíja jelentősen, 57-ről 1900 Ft-ra nő kilónként, míg az ún. „lebomló” zacskók esetében is bevezetésre kerül a díj. Búcsút mondhatunk még a legfőképpen ételek kiszállításához használt hungarocell dobozoknak is.

A szabályozásra égető szükség van, ugyanis az IKSZ gyűjtése alapján jelenleg éves szinten 58 millió tonna műanyagot állítanak elő Európában, és ennek majdnem felét teszik ki az egyszer használatos csomagolások.

Dzsudzsákék sem tudták megállítani a Ferencvárost, kiütötték a Debrecent

A Debrecen sem tudott mit kezdeni a Ferencvárossal, 4-1-es vereséget szenvedtek, és távolabb kerültek a dobogótól.

Ezekkel a gólokkal lett bajnok a Real Madrid (videó)

A Real Madrid meccse nem volt a legsimább a Cadiz ellen, mégis 3-0-ra nyertek, majd a Barcelona vereségével bajnoki címet ünnepelhettek.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért küzdenek az orvosok.