Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
363,54 Ft
Euró
389,47 Ft
Font
455,41 Ft
Bitcoin
57,371 $

A Johnson & Johnson vakcinája jelentősen csökkenti a beoltottak fertőzőképességét

A legújabb eredmények alapján a Janssen és a Johnson & Johnson közös fejlesztésű védőoltása sokkal erősebb védelmet biztosít a koronavírussal szemben, mint a jelenleg elérhető vakcinák többsége.

Fokváros, 2021. február 17. Beoltanak egy dél-afrikai egészségügyi dolgozót a Johnson & Johnson amerikai gyógyszeripari vállalat koronavírus elleni vakcinájával egy fokvárosi kórházban 2021. február 17-én. MTI/AP/Nardus Engelbrecht
Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerfelügyelet (FDA) szerdán közzétett dokumentumaiból kiderült, hogy a J&J-vakcina mindössze egyetlen dózisa a beadás utáni 71. napot követően 74 százalékkal csökkentette a tünetmentes fertőzés kockázatát.

Miközben korábban már bebizonyosodott, hogy a védőoltás hatékony a súlyos panaszok megelőzésében, a mostani adatok rávilágítottak arra is, hogy az oltáson átesett aszimptomatikus terjesztők csupán egynegyede adhatja át a kórokozót másoknak, ami nyájimmunitás szempontjából kulcsfontosságú információ. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az FDA figyelmeztetett, hogy a humán kísérletek során kapott eredményeket nagyobb tesztcsoporton is ellenőrizni kell, ezért a Johnson & Johnson az elkövetkező hetekben újabb tesztfázisokat indít annak érdekében, hogy alátámasszák az előzetes adataikat – írta a Medscape portál.

Az Egyesült Államok szabályozóbizottsága elé már beterjesztették az Ad26.COV2.S névre keresztelt vakcinát, szükséghelyzeti alkalmazásának engedélyezéséről előreláthatólag pénteken dönthetnek a szakemberek.

A január végén nyilvánosságra hozott adatok alapján a J&J-vakcinák 85 százalékban védenek a koronavírus alaptörzsével, illetve a dél-amerikai, dél-afrikai és különböző észak-amerikai mutációkkal szemben.

Ha végül elfogadják a szert, akkor a 2020-ban aláírt szerződések értelmében az Egyesült Államok részére június végéig 100 millió adag vakcinát gyárthat le a világ egyik legnagyobb biotechnológiai vállalata.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.