Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,13 Ft
Euró
390,73 Ft
Font
456,86 Ft
Bitcoin
61,797 $

36 embert öltek meg Nigéria északi részén egy fegyveres támadás során

Fegyveres banditák támadtak a helyiekre, akik közül 36 embert öltek meg, miközben házakat égettek fel Kaduna és Katsina állam falvaiban.

Külföld

A T-800-as

Szerkesztő

Az Al Jazeera beszámolója szerint Nigéria északi részén két fegyveres támadást is végrehajtottak az elkövetők szerdán, aminek következményeként 36 embert öltek meg. A fegyveresek az elmúlt 48 órában végrehajtott támadási sorozatban csak Kaduna és Katsina állam falvaiban 18 emberrel végeztek.

A támadók házakat égettek fel és elüldözték a falusiakat. A szerencsésebbek megsérültek vagy még időben el tudtak menekülni a golyózápor elől. Nigéria ezen részén már több száz embert öltek meg a rablásokra és emberrablásokra szakosodott bűnbandák. Soron kívül Az Egyesült Államok után az EU-ban is betilthatják a TikTok-ot

Sokkal több civilt ölhetett meg a kolumbiai hadsereg a gerillák elleni harcban, mint eddig gondolták

Az ehhez hasonló támadások és gyilkossági sorozatok gyakoriak a térségben. Az elmúlt héten ismeretlen fegyveresek megöltek egy diákot egy bentlakásos iskola elleni támadásban. Akkor összesen 42 embert raboltak el, köztük 27 diákkal.

Alaptörvény-módosításokat nyújtott be a kormány, az egyik a kegyelmi ügyet érinti

Az Országgyűlés honlapján közzétették a szöveges javaslatokat azokkal az Alaptörvény-módosításokkal kapcsolatban, amelyekről az elmúlt napokban már szó esett.