Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,62 Ft
Euró
397,07 Ft
Font
474,78 Ft
Bitcoin
64,061 $

Kistelepüléseken már a boltokban is lehet gyógyszert vásárolni

A legújabb rendelet értelmében veszélyhelyzet ideje alatt bizonyos települések üzleteiben is vehetünk magunknak gyógyszereket.

Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A kétezer fő állandó lakosságszám alatti kistelepülésen működő fogyasztási cikkek kiskereskedelmi forgalmazásával foglalkozó üzlet gyógyszert akkor forgalmazhat, ha az egészségügyi államigazgatási szerv erre engedélyt adott – írta a Napi.hu a Magyar Közlönyben megjelent rendelet alapján.

Az egészségügyi államigazgatási szerv a gyógyszer kiskereskedelmi forgalmazására jogosító engedélyt – az üzletet nyilvántartásba bejegyző – kereskedelmi hatósággal is közli. Soron kívül Szentkirályi: Magyar Péter erkélyén kötött háttéralkukkal akarják irányítani Budapestet

Engedélyt akkor kaphat egy üzlet, ha megfelel a gyógyszertörvénybe és egyéb jogszabályokba foglalt követelményeknek. Az engedély távollévők között kötött internetes szerződések keretein belül történő eladásra nem jogosít.

Az engedélyt kapott bolt a gyógyszer beszerzésére az üzlethez legközelebb lévő gyógyszertárral köt megállapodást.

Ha ez a megállapodás valamilyen okból kifolyólag nem jön létre, más közforgalmú gyógyszertárral is köthető szerződés, amely legfeljebb 30 kilométeres távolságra működik az üzlettől.