Dollár
383,19 Ft
Euró
392,47 Ft
Font
464,06 Ft
Bitcoin
24,818 $

90 százalék körüli az iskolai átoltottság, ezért nem lesz ismét országos távoktatás

MTI/Balázs Attila
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 8. - 19:25

A köznevelésért felelős államtitkár kifejtette, a járvány miatt elképzelhetőek egyedi intézkedések bizonyos intézményekben, azonban a magas szintű országos átoltottság miatt egyelőre nem készül a kormány rendszerszintű digitális átállásra.

Az Infostartnak adott interjújában Maruzsa Zoltán kiemelte, a jelenléti oktatás múlt heti beindítása „lényegében és érdemben mindenhol zökkenőmentes” volt.

Soron kívül Továbbra sem kapják meg a támogatást a független benzinkutak, elkerülhetetlennek tűnik a sztrájk

Az államtitkár úgy gondolja, az oktatási intézményekben nem fogják kötelezővé tenni a távolságtartást vagy a maszkviselést, mert az oltás mint fegyver a kormány kezében van, erre alapozzák a védekezést.

A tárcavezető hozzátette, a tanévkezdésig 185 ezer tanuló vette fel a koronavírus elleni oltást, a múlt héten zárult iskolai oltási kampányban pedig csaknem további 50 ezer, köznevelésben és szakképzésben tanuló diák kapta meg a vakcinát. A tanárok körében, intézményi átlagban 85-90 százalékos az átoltottság:

„Áprilisban megvalósult a pedagógusok, iskolai dolgozók kampányszerű oltása, és azóta is folyamatosan lehetőségük van oltásra, akár már a harmadik oltás felvételére is. Intézményi átlagban 85-90 százalékos az átoltottság az ő körükben. Ez egy nagy fokú védettség, messze magasabb arány, mint az országos átlag.”

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.