6 éves kisfiú adott le két lövést egyéves öccsére

Fotó: Unsplash/Thomas Tucker A kép illusztráció.
Észak-Amerika
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

A 6 éves kisfiú szerda este kapta fel az őrizetlenül hagyott félautomata fegyvert, majd kétszer meglőtte egyéves öccsét.

A CBS News jelentése szerint egy 6 éves kisfiú szerda este két lövést is leadott egyéves öccsére Detroitban. Charles Fitzgerald detroiti rendőrfőnök-helyettes egy szerdai sajtótájékoztatón megosztotta, a csecsemő valószínűleg túléli, miután az arcán és bal vállán érték a lövések.

Soron kívül Lezuhant egy repülőgép Szenicénél, ketten életüket vesztették

A rendőrség közlése szerint a szülők egy töltött, félautomata fegyvert hagytak a házban, miközben az anya az utcában volt, az apa pedig a hátsó udvarban tartózkodott más gyermekekkel és egy nagybácsival.

Charles Fitzgerald az érthetetlen eset kapcsán ismételten felhívta a lakosság figyelmét:

„Túl gyakran kell beszélnünk itt a fegyverek biztosításáról. Vannak fegyverzárak, vannak fegyverszekrények, vannak a legmagasabb polcok, amiket csak találni lehet a házban. Tegyétek a fegyvert olyan magasra, amilyen magasra csak tudjátok.”

Szakértők szerint az ilyen jellegű lövöldözések könnyedén elkerülhetőek lennének, ha az emberek biztonságosan tárolnák fegyvereiket: az Egyesült Államok 26 államában vannak érvényben biztonságos tárolásra vagy a gyermekek hozzáférését megakadályozó törvények.

A CBS News jelentése szerint a biztonságos tárolásra vonatkozó törvények megkövetelik a tulajdonosoktól, hogy elzárják a lőfegyvereket, míg a gyermekek hozzáférését megakadályozó törvények csak akkor büntetik a fegyvertulajdonosokat, ha egy gyermek hozzáfér a lőfegyverhez.