Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
44,252 $

54 ugandai katonával végzett az al-Shabaab Szomáliában

Az ugandai elnök jelentette be, hogy 54 ugandai katona vesztette életét az al-Shabaab szomáliai bázisa ellen intézett támadásban.

Fotó: MTI/EPA/Szaid Juszuf Varszame
Afrika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Al Jazeera jelentése szerint Yoweri Museveni ugandai elnök bejelentette, hogy 54 ugandai katona halt meg az al-Shabaab szomáliai bázisa ellen intézett támadásban, ahol az Afrikai Unió békefenntartói állomásoztak.

Az elnök bejelentésére mindössze egy héttel azután került sor, hogy az al-Shabaab harcosai megrohamozták a szomáliai fővárostól, Mogadishutól 130 kilométerre délnyugatra fekvő Bulamarerben lévő bázist. A fegyveres csoport akkor állította, hogy május 26-án öngyilkos merényleteket hajtott végre, melyek során 137 katonát ölt meg. Soron kívül Félméteres hó esett Dobogókőn (fotók)

Az elnök szombaton közölte, az Ugandai Népvédelmi Erők (UPDF) azóta visszafoglalták a támaszpontot az al-Kaidával kapcsolatban álló fegyveres csoporttól, hozzátéve:

„Katonáink figyelemre méltó rugalmasságról tettek tanúbizonyságot, és újjászervezték magukat, aminek eredményeként keddre sikerült visszafoglalni a bázist.”

Museveni még a múlt héten azt mondta, voltak ugandai áldozatok, ám további részleteket nem kívánt közölni a katonák elleni támadásról. Mint ismert, az al-Shabaab már 2006 óta azért harcol, hogy a nyugati támogatású szomáliai kormányt saját, az iszlám törvények szigorú értelmezésén alapuló uralommal váltsa fel.

Ismét kígyózó sorok lehetnek a benzinkutakon

Mint ismert, a jövedéki adó bevezetése miatt január 1-től jelentős mértékben emelkednek Magyarországon az üzemanyagárak.

Fotos újítás bevezetését jelentette be a Google

Új levélszemét-szűrő rendszerrel bővült a Gmail, amely a hagyományos módszereket is lekörözi a nem kívánt emailek azonosításában és blokkolásában.

Újra a budapesti Advent Bazilika lett Európa legjobb karácsonyi vására

A siker példa nélküli az európai karácsonyi vásárok történetében: soha korábban egyetlen ünnepi rendezvénynek sem sikerült négyszer elhódítani a rangos elismerést.